Praktikant-bråk

- Ukultur i bransjen

Ulønnet praktikantstilling skapte fullt bråk. Aktør i motebransjen mener det ikke er så uvanlig som man kanskje skulle tro.

ILLE: - En ordning uten lønn er ikke bærekraftig for noen, sier Jens Olav Dankertsen i Livid. Foto: Alvin Santos
ILLE: - En ordning uten lønn er ikke bærekraftig for noen, sier Jens Olav Dankertsen i Livid. Foto: Alvin Santos Vis mer
Publisert

Da det norske kjendis-brandet Holzweiler la ut en annonse med stilling som ulønnet internship (praksisplass/praktikant, red.anm.) på firmaets Facebook-side onsdag, gikk det ikke lang tid før reaksjonene begynte å komme.

SKJERMDUMP: Denne annonsen vakte sterke reaksjoner. Foto: Skjermdump Facebook.
SKJERMDUMP: Denne annonsen vakte sterke reaksjoner. Foto: Skjermdump Facebook. Vis mer

«Virkelig?» skrev én. «Må være en dårlig spøk», mente en annen.

Selv la toppsjef Suzanne Holzweiler seg paddeflat i kjølvannet av oppstussen, og mente «folk har med rette reagert på annonsen».

- Denne skulle jeg vært foruten. Stillingen skulle aldri ha vært utlyst som ulønnet, sa Susanne Holzweiler til Børsen.

Ordet ulønnet ble raskt redigert ut av annonsen, og Holzweiler opplyste at praktikantstillingen skal lønnes med 350 000-400 000 kroner.

- Kritikkverdig

Gisle Hallstein er leder for Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo (UiO). Han oppfordrer arbeidsgivere til å være bevisst, og tilby plasser man kan gi kompensasjon for.

- Det er mange som stiller seg sterkt tvilende til praksisen med gratis arbeidskraft i 2022. Å få en avkastning for arbeid, tror jeg de fleste mener er en god ting. Det handler også om at gratisjobbing ikke er mulig for alle. Da må man tjene penger et annet sted, sier Hellsten til Børsen.

LO-advokat Andreas van den Heuvel er kritisk til gratisarbeid.

- Det er kritikkverdig om virksomheter har ulønnede praksisplasser, og det er uheldig om det utvikler seg en praksis med ulønnede praktikantstillinger. Vi ønsker ikke at nyutdannede og andre unge mennesker skal måtte jobbe gratis en periode før de får betalt for jobben de gjør, sier han til Børsen.

- Vi har alle ansvar

Jens Olav Dankertsen, daglig leder og grunnlegger av det norske klesmerket Livid, ønsker ikke kommentere Holzweiler-annonsen, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Vi har alle et ansvar for å gjøre bransjen vår bedre, sier Dankertsen til Børsen.

- UKULTUR: Jens Olav Dankertsen i Livid tror ulønnet praksis i klesbransjen «er vanligere enn man skulle tro». Foto: Alvin Santos
- UKULTUR: Jens Olav Dankertsen i Livid tror ulønnet praksis i klesbransjen «er vanligere enn man skulle tro». Foto: Alvin Santos Vis mer

- Jeg vil være klinkende klar på at vi ikke bruker, har brukt eller kommer til å bruke ulønna praksis i Livid, legger han til.

Dankertsen tror at ulønnede praktikantplasser i klesbransjen ikke er så uvanlig.

- Jeg tror det er vanligere enn man skulle tro, spesielt i utlandet. Det er en ordentlig ukultur i bransjen. Man skal betale folk for den jobben de gjør, sier Dankertsen og legger til:

- Som ung og uerfaren er det å gå praksis en måte man kan komme inn for å lære. Men man er nødt til å få et utbytte av bedriften man er i. Enten om det er lønn eller at det skjer i forbindelse med et skoleløp. En ordning uten lønn er ikke bærekraftig for noen. Verken for praktikanten, bedriften eller ikke minst den interne kulturen i bedriften og bransjen for øvrig.

Lovlig, men problematisk

Hellsten ved UiO tror ikke de store, norske aktørene holder på med dette.

- Det er belastende for omdømmet da det skaper mye negativitet, så de er ikke tjent med det. Det å bli anklaget for å drive med utnyttelse er noe de færreste ønsker seg, sier Hellsten.

Hellsten oppfordrer arbeidsgivere til å heller være i dialog med studiesteder og opprette praksisplasser hvor man betales i studiepoeng.

LO-advokat van den Heuvel peker også på omdømme som en viktig faktor. I seg selv er nemlig ubetalt praksisstilling ikke nødvendigvis ulovlig, såframt virksomheten ikke er bundet av tariffavtale eller forskrift om minstelønn for bransjen.

- Uten dette er det bare avtaleloven som setter grenser for hvor lav lønnen kan være. En avtale med lav eller ingen lønn, vil etter omstendighetene kunne være urimelig etter avtaleloven. Her vil det blant annet være av betydning om personen fritt kan forlate arbeidsplassen, hvilken grad det er av opplæring og hva opplæringen kan brukes til, sier van den Heuvel.

Men at det kan være juridisk innafor, betyr ikke at det er greit, understreker LO-advokaten:

- Det er veldig uheldig dersom dette blir en vanlig praksis. Foreløpig ser det ut til å fungere ganske bra å anse slike arbeidsavtaler som moralsk problematiske. Forretningsmessig velger man derfor gjerne ikke å gjøre det, sier van den Heuvel.

- Negativt for bransjen

Livid-sjef Dankertsen opplyser at de har hatt enkelte praktikanter gjennom skoleløp, men hevder det ikke kan sammenliknes med ulønnet praktikantstilling.

- Praksis i forbindelse med skoleløpet skjer over en kort periode hvor studenten er hos oss for å tilegne seg relevant jobberfaring. Dette er praksis som er satt i regi av skolen og hvor studenten skal få et utbytte i form av læring den korte perioden studenten er hos oss, presiserer Dankertsen.

Han mener ulønnede praktikantplasser er negativt for bransjen, og kan føre til kompetanseflukt.

- For bransjen kan en slik ukultur være et tap i den forstand at man mister bra folk til andre bransjer. Ubetalt internship er dårlig rekruttering, og vi er helt avhengige av flinke folk i Norge for å klare å hevde oss i utlandet. Da må folk jobbe under ordentlige vilkår, sier Dankertsen.

Han omtaler Livid som «litt på utsida av bransjen», og er ikke så kjent med hvilke praksiser som er gjort i for eksempel Oslo.

- Jeg vet at ulønnet praksis er relativt vanlig i de store motehusene. De bruker makten de innehar til å rekruttere unge designere i bytte mot et anerkjent navn på CV-en. Og det er som regel mange om beinet. Men at dette skal være en slags kutyme i bransjen i Norge er jo litt bakstreversk.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer