Portugal:

Ulovlig å kontakte ansatte

Portugal innfører ny lov. Forbyr arbeidsgivere å kontakte arbeidstakere utenfor arbeidstida, ifølge CNN

ULOVLIG: Hvis en arbeidsgiver bryter den nye loven i Portugal og kontakter arbeidstakeren sin etter uenfor arbeidstiden, risikerer de å bli straffet med bot. Foto: Shutterstock/NTB
ULOVLIG: Hvis en arbeidsgiver bryter den nye loven i Portugal og kontakter arbeidstakeren sin etter uenfor arbeidstiden, risikerer de å bli straffet med bot. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye loven gjør at sjefer ikke har lov til å ringe, sende melding eller e-post utenfor arbeidstida.

Loven kommer som følge av at flere har jobbet hjemmefra på grunn av pandemien, begrunner Portugals sosialistiske regjering, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kan velge bort arbeid

«Arbeidsgiveren skal respektere arbeidstakerens privatliv», står det skrevet i den nye loven. Dette inkluderer hvileperioder og familietid for de ansatte.

Hvis loven brytes, ved å forstyrre privatlivet til ansatte eller deres familier, kan det medføre bot for arbeidsgiveren.

Loven trådte i kraft forrige uke og er en del av lovgivningen som regulerer jobb hjemmefra. Loven gjør det mulig for ansatte å velge bort arbeid, som er utenom arbeidstida, om de ønsker det.

Regjeringen i Portugal uttalte at de har sett flere fordeler ved at mange jobber fra hjemmet, men de ønsker en lovgivning som regulerer og er tilpasset den nye jobbhverdagen.

Får betalt tilleggsavgifter

Den nye loven i Portugal gjøre det også mulig for ansatte å få betalt tilleggsavgifter, som kan øke fra å jobbe hjemmefra. Dette gjør det blant annet mulig for arbeidstaker å få hjelp til å betale strømregninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.