Drumbrew-gründer Erlend Årsbog har noen hektiske timer foran seg. Innen Imperial Gulrot Gose 2. edition kan lanseres i Vinmonopolets hyller 11. januar, må etiketten på samtlige 10 500 flasker sensureres.
- Det er litt krise nå, sier Årsbog til Børsen.
Det var Agderposten som først omtalte etikett-trøbbelet.
- Alt annet arbeid legges til side. Løsningen blir å kjøpe noen gode tusjer, sette på noe skikkelig musikk og gå i gang. Jobber vi fra morgen til kveld, rekker vi forhåpentlig lanseringen, sier Årsbog til avisa.
Ulovlig hare
Bryggerisjefen i Arendal er mildt sagt oppgitt over vedtaket der Helsedirektoratet slår fast at etiketten på det lanseringsklare brygget er ulovlig.
Begrunnelsen er at bruken av Harahorn-logoen er ulovlig alkoholreklame.

- Vi har et godt samarbeid med Det norske brenneri, som lager den prisvinnende ginen Harahorn. Vi bruker krydder som også brukes i denne Harahorn. Jeg tenkte det var forbrukeropplysning da vi satte en liten logo med den vesle haren på våre etiketter, sier Årsbog til Børsen.

Han aksepterer vedtaket, men uten å forstå det.
- Det finnes ingen logisk forklaring. Jeg har virkelig forsøkt å ta et objektivt ståsted. Men ulovlig reklame? Hva er det de er så redde for?
Trenger oppdatering
Ikke minst kom vedtaket overraskende fordi første runde av Imperial Gulrot Gose gikk gjennom systemet med den samme Harahorn-logoen uten at noen reagerte.

Punger ut millioner etter øltabbe
- Jeg trodde virkelig alt var i orden. Dette kommer på toppen av at vi dumpet 6000 liter øl av dette ølet tidlig i fjor. Ikke fordi det var direkte dårlig, men fordi vi ikke var 100 prosent fornøyd med resultatet, sier Årsbog.
Ytterligere forvirret ble bryggerisjefen i Arendal da han fikk vite at dersom Drumbrew hadde satt produsentnavnet (Det norske bryggeri) og ikke produktnavnet (Harahorn) på øletikken, så ville det neppe blitt underkjent.
- Jeg er sterk tilhenger av at vi har et regelverk, slik at det ikke er fritt fram. Men mye tyder på at regelverket bør oppdateres, sier Erlend Årsbog.