Million-reiser:

Ultrarikingenes elleville utflukter

Er du rik nok kan du nå både havets dypeste bunn og verdensrommet. Eller kanskje gå deg bort.

DYRT: Hamish Harding, som på tragisk vis omkom i «Titan»-utflukten, bruker som andre milliardærer ekstreme summer på å dytte grensene for reiser. Foto: Jannicke Mikkelsen / NTB
DYRT: Hamish Harding, som på tragisk vis omkom i «Titan»-utflukten, bruker som andre milliardærer ekstreme summer på å dytte grensene for reiser. Foto: Jannicke Mikkelsen / NTB Vis mer
Publisert

Eventyrlystne milliardærer må ut med heftige summer for ekspedisjonene sine.

Den fatale turen ned de 3800 meterne til «Titanic» med ubåten «Titan» og OceanGate kostet hele 250 000 dollar, eller rundt 2,7 millioner norske kroner, per person.

Ubåten «Titan» ble meldt savnet kort tid etter at den ble sendt ned mot havets bunn. Torsdag kveld norsk tid ble det slått fast at det var funnet vrakdeler som tyder på at ubåten imploderte, noe som innebærer at de fem som var om bord døde.

Milliardær Hamish Harding, som var om bord «Titan», mente likevel at hans ekstreme reiser var en kalkulert risiko, ifølge Business Aviation Magazine. Det mente tilsynelatende også OceanGate CEO Stockton Rush, som også var om bord.

- Hvis du vil være trygg, ikke stå opp fra senga. Ikke sett seg i bilen din. Ikke gjør noe. På et tidspunkt kommer du til å ta risikoer, og det er egentlig et spørsmål om risiko versus gevinst, sa Rush i et intervju hos CBS Sunday Morning i desember 2022, ifølge NY Times.

Harding har tidligere vært på enda dypere bunn enn «Titanic». Det kan andre rike også gjøre - om de har 750 000 dollar, eller åtte millioner norske kroner til overs, ifølge CNN. Med reiseselskapet EYOS Expeditions kan man nemlig dra hele veien ned til Marianagropen på omtrent 11 000 meter dybde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.