«Ulven i kasjmir»: - Enormt

Verdens rikeste mann, Bernard Arnault (73), og hans familie, blir kalt «virkelighetens Succession».

FAMILIEIMPERIUM: Fra venstre: Alexandre, Frederic, Jean, ekteparet Helene og Bernard, Delphine og Antoine Arnault i juli 2021. Foto: Denis Charlet/AFP
FAMILIEIMPERIUM: Fra venstre: Alexandre, Frederic, Jean, ekteparet Helene og Bernard, Delphine og Antoine Arnault i juli 2021. Foto: Denis Charlet/AFP Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da Tesla- og Twitter-sjef Elon Musk i desember ble danket ned fra trona som verdens rikeste person.

Etter at Musk hadde gjennomgått det største personlige økonomiske tapet i verdenshistorien, var luksuskonge Bernard Arnault plutselig på toppen av lista.

Og ifølge Bloombergs Billionaires Index er Arnault fortsatt verdens rikeste person, med en formue på 190 milliarder dollar, som tilsvarer svimlende nesten 1900 milliarder norske kroner.

Torsdag denne uka ble også årsrapporten til LVMH lagt fram, som viste rekordinntekter.

Moteskribent William Middleton forteller til The Guardian at det franske luksussegmentet, inkludert LVMH, har vokst voldsomt de siste åra.

- Omfanget disse selskapene og motesegmentet i Paris har nå er enormt. Bernard Arnault er en stor del av det, sier han til avisa.

«Virkelighetens Succession»

Arnault, som også blir kalt «ulven i kasjmir», står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior.

Kallenavnet skal han ha fått etter at han skal ha prøvd å kjøpe opp selskapet Hermes, med flere uortodokse, og det noen mente var ufine, metoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer