Corona i Asia

- Umulig å åpne

Thailand har åpnet grensene for turister, mens Indonesia må holde tilbake etter smitteeksplosjon. Epidemiolog tror landet forblir stengt i flere måneder.

SMITTESENTRUM: Indonesia er nå episenter for coronapandemien. Ferieparadiset Bali, her fra Nusa Penida, må se langt etter en gjenåpning for turister. Foto: Shutterstock / NTB
SMITTESENTRUM: Indonesia er nå episenter for coronapandemien. Ferieparadiset Bali, her fra Nusa Penida, må se langt etter en gjenåpning for turister. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter halvannet år i knestående har turisme-avhengige land verden over håpet å få fart på økonomien igjen i løpet av året.

I EØS-området har den felleseuropeiske coronapass-løsningen nå åpnet for økt reisevirksomhet over landegrenser for vaksinerte så vel som uvaksinerte.

I Asia, der delta-smitten herjer i flere land, er situasjonen en ganske annen.

Åpnet for fullvaksinerte turister

Thailand og Indonesia er blant landene som henter store inntekter fra turismen, og som har ønsket å kunne ta imot innbringende turister fra lavrisiko-land i løpet av sommeren.

Mens smitten den siste tida har skutt i været, har Thailand åpnet de populære ferieøyene Phuket og Koh Samui under den såkalte «sandbox-ordningen». På Phuket slipper fullvaksinerte inn uten karantene, mens Koh Samui krever sju dagers opphold på karantenehotell.

Tilreisende vil begge steder møte på en rekke stengte tilbud, og må blant annet teste seg jevnlig under oppholdet for egen regning, påpeker Bangkok Post, som ønsker turister velkommen til sin «fengselsferie».

Fastlandet, der smitten i hovedsak befinner seg, er underlagt strenge restriksjoner, som blant annet forbyr mer enn fem personer å samle seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer