Begge parter «må lide»:

- Umulig å komme unna

Riksmekleren har vært i daglig kontakt med partene i SAS-konflikten. Så langt er det lite som tyder på at noen er klare for å gi noe som helst.

STREIK: 900 SAS-piloter gikk ut i streik mandag fordi partene er uenige om hvordan ansettelsesforholdene i SAS skal være. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STREIK: 900 SAS-piloter gikk ut i streik mandag fordi partene er uenige om hvordan ansettelsesforholdene i SAS skal være. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg har et ønske om at partene skal gjenoppta dialogen, men akkurat nå er det ikke grunnlag for det, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland til Børsen fredag ettermiddag.

Ruland varslet tidligere fredag at han vil kalle inn partene i SAS-konflikten innen kort tid.

- Dette er en alvorlig konflikt, som berører veldig mange uskyldige tredjeparter. Av den grunn vil vi måtte se oss nødt til å kalle inn partene til et nytt møte om ikke så lang tid, sier han til Børsen.

- Veldig klare

Ruland har vært i kontakt med begge partene fredag og invitert dem til mekling, det er imidlertid for tidlig å kunne si når det blir, opplyser han.

- De har ingen plikt til å møte, men jeg har en forventning om at de stiller når de blir kalt inn, sier Ruland til Børsen.

Det er imidlertid frivillig for partene å møte hos riksmekleren når de er i konflikt. Først én måned etter at konflikten trådde i kraft, plikter partene å stille i møte hos riksmekleren.

Administrerende direktør i SAS, Anko van der Werff, hevder at selskapet selv har tatt initiativ til et møte.

- Vi er veldig klare. Vi er i kontakt med meklerne og jeg venter på videre steg, men jeg ønsker ikke å forstyrre meklingskontoret i en prosess som de til syvende og sist leder, sier SAS-sjefen til NRK fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.