Carlsberg:

Under heftig press: - Trekk dere ut

Bryggerikjempen lovet å trekke seg ut av Russland. Samtidig velter pengene inn fra det russiske markedet.

HÅVER INN: Tirsdag kunne Carlsberg legge fram regnskapet for 2022. I den russiske delen av virksomheten rapporteres det om jubeltall. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
HÅVER INN: Tirsdag kunne Carlsberg legge fram regnskapet for 2022. I den russiske delen av virksomheten rapporteres det om jubeltall. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Etter Putins storskala invasjon av Ukraina i fjor, protesterte internasjonale selskaper ved å trekke seg ut av Russland i et rasende tempo.

Det danske bryggeriet Carlsberg var blant virksomhetene som varslet full stans av salg og produksjon i landet. Kort tid etter avdekket Reuters at Carlsberg-produktene stadig var å finne i russiske butikkhyller.

Tirsdag la selskapet fram sin årsrapport, som konstaterer at bryggerikjempen regelrett håvet inn penger i fjor.

Presset øker

Etter et underskudd på 300 millioner i det russiske markedet i 2021, endte driftsresultatet på hele 1,9 milliarder danske kroner i 2022. Hele 543 millioner veltet inn i siste halvår.

Alt takket være den russiske delen av virksomheten.

Så seint som for to måneder siden kunne russiske forbrukere fortsatt handle øl produsert av Carlsberg på kiosker og i dagligvarebutikker i Moskva. Det førte til mange spørsmålstegn.

Forventer grep

Etter den økonomiske framleggelsen tirsdag, har presset mot selskapet økt ytterligere. Ifølge Berlingske krever flere store investorer i Carlsberg at konsernledelsen nå tar grep og holder det de har lovet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer