Under press: - Eksistensiell trussel

Fox-topp Rupert Murdoch erkjenner å ha viet sendetid til valgjuks-påstander av økonomiske hensyn. - Svært kritikkverdig, sier norsk ekspert.

FOX-TOPP: Murdoch har erkjent at Fox News-journalister støttet påstandene om valgjuks på kanalen. Dette av økonomiske hensyn. Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / AFP / NTB
FOX-TOPP: Murdoch har erkjent at Fox News-journalister støttet påstandene om valgjuks på kanalen. Dette av økonomiske hensyn. Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Det var svært kritikkverdig å bli med på løgnen om valgjuks, det være seg konservative medier eller republikanerne i Kongressen. Fox News forsømte samfunnsoppdraget sitt her.

Det sier førsteamanuensis i statsvitenskap ved Høgskolen på Vestlandet, Hilmar Mjelde, til Børsen.

- Galskap

Da Donald Trump tapte presidentvalget i 2020, gikk han hardt ut og hevdet valget var stjålet.

Fox News' omstridte eier, Rupert Murdoch, har erkjent under ed at noen Fox-ansatte støttet påstandene om valgjuks på kanalen.

Fox tillot også Mike Lindell å spre valgjuks-påstander mot Dominion, en stor leverandør av stemmeutstyr i USA, på kanalen. Dette av økonomiske hensyn, ifølge Murdoch.

Det kommer fram i dokumenter tilknyttet søksmålet Dominion har anlagt mot Fox, ifølge CNN.

Rettsdokumentene har også avslørt at den høyreorienterte TV-kanalen ikke bet på de feilaktige påstandene om at valget var stjålet.

- Virkelig galskap. Og skadelig, skrev Murdoch i en e-post til en kollega i 2020.

Han siktet til Trump-advokat Rudy Guilianis påstander om valgjuks. Flere kjente profiler var også skeptiske til valgfusk-påstandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer