Ellevill luksus:

Unngår sanksjoner: - Sinnssykt

Svetlana Maniovitsj, kona til den russiske viseforsvarsministeren Timor Ivanov, kan reise fritt i Europa. Hun er nemlig ikke underlagt Vestens sanksjoner.

I SUS OG DUS: Svetlana Maniovitsj lever tilsynelatende et luksusliv i europeiske storbyer, finansiert av ektemannen. Foto: AFC
I SUS OG DUS: Svetlana Maniovitsj lever tilsynelatende et luksusliv i europeiske storbyer, finansiert av ektemannen. Foto: AFC Vis mer
Publisert

- Hvor sinnssykt det enn høres ut, kan hun komme til EU og gå opp og ned Champs-Élysées og bruke pengene mannen hennes har tjent på å bombe boligblokker, drepe barn og halshogge soldater i Ukraina, helt lovlig.

Den russiske journalisten og antikorrupsjonsaktivisten Maria Pevtsjikh legger ikke noe mellom når hun omtaler Svetlana Maniovitsj på sin Twitter-konto.

Maniovitsj er nemlig kona til Russlands viseforsvarsminister, Timur Ivanov (47), og har ifølge Pevtsjikh så langt unngått sanksjoner fra Vesten, og kan reise fritt i EU under sitt eget navn.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Arrangerer protest

Pevtsjikh er etterforskningsleder i den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyjs organisasjon The Anti-Corruption Foundation (AFC). Hun hevder at organisasjonen flere ganger har henvendt seg til europeiske myndigheter og til EU om å sette Maniovitsj på sanksjonslistene, og nekte henne lovlig opphold i Europa, uten hell.

Organisasjonen har også henvendt seg spesielt til franske myndigheter, uten å få noe svar.

De mener nemlig at Maniovitsj og familien nå bor i Paris, og lever et luksusliv få kan skryte av.

ET GODT LIV? Maniovitsj og ektemannen Timur Ivanov. Foto: AFC
ET GODT LIV? Maniovitsj og ektemannen Timur Ivanov. Foto: AFC Vis mer

Nå oppfordrer de parisere til å møte opp like ved der familien tilsynelatende bor førstkommende søndag 23. april, for å protestere mot at familien ikke er sanksjonert.

Grunnen til at Maniovitsj tilsynelatende reiser fritt, er ifølge organisasjonen at hun har et israelsk pass, og at hun tilsynelatende skilte seg fra Ivanov i august 2022, fem måneder inn i krigen.

En skilsmisse organisasjonen mener bare er på papiret.

Luksusliv

Noe av grunnen til at Maniovitsj bor i nettopp Paris, er byens utvalg av luksusvarer, ifølge organisasjonen.

Maniovitsj skal nemlig være spesielt opptatt av dyre smykker og klær, en interesse som skal være finansiert av ektemannen.

LUKSUSBIL: Paret skal tilbringe mye tid på den franske rivieraen. Foto: AFC
LUKSUSBIL: Paret skal tilbringe mye tid på den franske rivieraen. Foto: AFC Vis mer

De hevder at oligark-kona blant annet skal ha kjøpt en kjole fra Dolce & Gabbana til nesten 700 000 kroner, og at hun har personlige avtaler i luksus-smykkebutikker hvor hun kjøper smykker verdt nesten to millioner kroner.

Ekteparet giftet seg i 2010, og skal ha to barn sammen. Maniovitsj skal i tillegg ha to barn fra før.

Paret skal også tilbringe mye tid på den franske rivieraen, hvor de skal ha en retro Rolls-Royce Corniche som står og venter på dem til hvert besøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer