Ellevill luksus:

Unngår sanksjoner: - Sinnssykt

Svetlana Maniovitsj, kona til den russiske viseforsvarsministeren Timor Ivanov, kan reise fritt i Europa. Hun er nemlig ikke underlagt Vestens sanksjoner.

I SUS OG DUS: Svetlana Maniovitsj lever tilsynelatende et luksusliv i europeiske storbyer, finansiert av ektemannen. Foto: AFC
I SUS OG DUS: Svetlana Maniovitsj lever tilsynelatende et luksusliv i europeiske storbyer, finansiert av ektemannen. Foto: AFC Vis mer
Publisert

- Hvor sinnssykt det enn høres ut, kan hun komme til EU og gå opp og ned Champs-Élysées og bruke pengene mannen hennes har tjent på å bombe boligblokker, drepe barn og halshogge soldater i Ukraina, helt lovlig.

Den russiske journalisten og antikorrupsjonsaktivisten Maria Pevtsjikh legger ikke noe mellom når hun omtaler Svetlana Maniovitsj på sin Twitter-konto.

Maniovitsj er nemlig kona til Russlands viseforsvarsminister, Timur Ivanov (47), og har ifølge Pevtsjikh så langt unngått sanksjoner fra Vesten, og kan reise fritt i EU under sitt eget navn.

Arrangerer protest

Pevtsjikh er etterforskningsleder i den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyjs organisasjon The Anti-Corruption Foundation (AFC). Hun hevder at organisasjonen flere ganger har henvendt seg til europeiske myndigheter og til EU om å sette Maniovitsj på sanksjonslistene, og nekte henne lovlig opphold i Europa, uten hell.

Organisasjonen har også henvendt seg spesielt til franske myndigheter, uten å få noe svar.

De mener nemlig at Maniovitsj og familien nå bor i Paris, og lever et luksusliv få kan skryte av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.