Ambassade-ansatte:

Unngikk streik

Det ble enighet i meklingen mellom Delta og Utenriksdepartementet, og dermed ingen streik.

ENIGE: Avdelingsdirektør Asjørn Braanaas i UD (t.v.), riksmekler Mats Ruland og Delta-leder Trond Ellefsen i forbindelse med meklingen. Foto: Delta
ENIGE: Avdelingsdirektør Asjørn Braanaas i UD (t.v.), riksmekler Mats Ruland og Delta-leder Trond Ellefsen i forbindelse med meklingen. Foto: Delta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for meklingen mellom fagforeningen Delta og Utenriksdepartementet (UD) var satt til torsdag 18. januar klokka 24.00.

Like etter klokka 21 torsdag er det derimot enighet mellom partene, får Børsen opplyst av riksmekler Mats Ruland.

Forbundsleder i Delta, Trond Ellefsen, bekrefter dette.

- Vi er fornøyde med at vi har fått på plass en løsning som styrker medbestemmelsen til våre medlemmer, sier han til Børsen.

I forkant av meklingen varslet Delta streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Denne blir nå avblåst.

Krevde medbestemmelse

Blant kravene som Delta la på bordet i forkant av meklingen, var at lokalt ansatte på norske utenriksstasjoner skulle få en tariffavtale om medbestemmelse.

- Delta har jobbet intenst og systematisk med rettighetene til de lokalt ansatte gjennom flere år. Det har gitt oss gjennomslag på viktige punkter. Vi kunne gjerne ønsket oss et enda bedre resultat, men vi har gått mange steg i riktig retning, sier Ellefsen.

- Våre medlemmers valgte representanter får nå faste møter med UD, og kan løfte saker de mener er viktig for lokalt ansatte. De har fått en plass ved bordet.

Gjelder 1100 personer

Ellefsen har tidligere uttalt overfor Børsen at en potensiell streik ville blitt historisk. Dette hadde blitt første gang at ansatte ved en norsk utenriksstasjon tas ut i streik.

Om lag 1100 personer er lokalt ansatt ved norske utenriksstasjoner.