Unnlot å nevne Stoltenberg-kontakt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) står fast ved at han ikke har diskutert jobben som sentralbanksjef med Jens Stoltenberg. Men temaet ble nevnt alt i oktober på en tur de gikk sammen.

GIKK TUR: Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre snakket om sentralbanksjef-jobben 24. oktober mens de gikk tur. Men det informerte ikke Støre om på spørsmål fra NTB i desember. Foto: Annika Byrde / NTB / POOL
GIKK TUR: Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre snakket om sentralbanksjef-jobben 24. oktober mens de gikk tur. Men det informerte ikke Støre om på spørsmål fra NTB i desember. Foto: Annika Byrde / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) står fast ved at han ikke har diskutert jobben som sentralbanksjef med Jens Stoltenberg. Men temaet ble nevnt allerede i oktober, skriver TV 2.

I en uttalelse til kanalen mandag forklarer Støre at Stoltenberg informerte ham 24. oktober om at han kunne være interessert i stillingen som sentralbanksjef.

«Jeg svarte at det er et tema vi i så fall ikke kan snakke om siden jeg som statsminister vil være inhabil. Siden har vi ikke snakket om eller hatt kontakt om temaet», skriver Støre til TV 2.

Denne kontakten unnlot Støre derimot å nevne da NTB intervjuet ham om saken i desember, melder NTB tirsdag.

Støre presiserer på sin side at saken ble nevnt mens de to gikk tur i oktober, men han vil ikke definere dette som en samtale.

To spørsmål

Intervjuet med NTB fant sted 15. desember, rett i etterkant av statsministerens tradisjonelle halvårige oppsummerende pressekonferanse før jul.

Ifølge NTB fikk Støre her to spørsmål om kontakten med Stoltenberg.

I den forbindelse har NTB publisert en ordrett transkripsjon av sitt lydopptak fra intervjuet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer