LO-lederen slakter portforbud

- Unødvendig ekstremt

- Rammer sosialt skjevt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om omstridt forslag for å begrense en pandemi.

KRITISK: Sosialt skjevt, unødvendig ekstremt, sier LO-leder Hans-Chrstian Gabrielsen om portforbud som pandemitiltak. Foto: Christian Roth Christiansen
KRITISK: Sosialt skjevt, unødvendig ekstremt, sier LO-leder Hans-Chrstian Gabrielsen om portforbud som pandemitiltak. Foto: Christian Roth Christiansen Vis mer
Publisert

- Et fremmedelement som vi overhodet ikke ønsker inn i norsk rett, sier LO-bossen om portforbud som et tiltak for å begrense en pandemi.

Regjeringens forslag om å innføre en lovhjemmel for portforbud slaktes i LOs høringssvar.

- Vi mener at et slikt tiltak griper inn i en rekke grunnleggende rettigheter og vil ha negative effekter både på økonomi og den generelle folkehelsa, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Børsen.

Tillitsbasert

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) sa da forslaget ble lagt fram at man håper å unngå å innføre portforbud i Norge, men at det er viktig å ha verktøyene på plass dersom det skulle bli nødvendig.

Med LOs nærmere en million medlemmer i ryggen, slår Gabrielsen også alarm om at et portforbud vil svekke det som ofte trekkes fram som en norsk suksessfaktor, nemlig at vi grunnleggende sett stoler på hverandre.

- Vi så veldig tydelig i mars i fjor hvor flinke folk i Norge er til å følge råd og pålegg, sier Gabrielsen og minner om hvor raskt vi tok ned vår sosiale omgang, innførte hjemmekontor, spritet hender og dørhåndtak og tok på oss munnbind da det kom beskjed om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer