Erna vurderer flere arbeidsinnvandrere til uka:

- Urolig

Regjeringen vurderer å åpne for flere arbeidsinnvandrere til Norge allerede neste uke. - Dermed øker faren for importsmitte, sukker en oppgitt og urolig byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

UTEPILS: Statsminister Erna Solberg er åpen for at det blir utepils i noen deler av landet allerede neste uke. Video: Bjørge Dahle Johansen. Reporter: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Statsminister Erna Solberg (H) varslet i går at regjeringen vurderer å slippe inn flere arbeidsinnvandrere til Norge i løpet av kort tid.

- Det overordnede målet i første omgang er å prioritere utenlandske arbeidstakere som kan bidra til å gjøre tapet av verdiskaping og jobber minst mulig, innenfor de rammer som følger av smittevernhensyn, sa statsministeren i sin redegjørelse for gjenåpningsplanen.

Regjeringen har etablert en søknadsbasert innreiseordning for arbeidsreisende, og denne vurderes nå utvidet.

Den 20. februar ble det, gjennom denne ordningen, åpnet for innreise for utlendinger med teknisk kompetanse som gjør arbeid som er «strengt nødvendig for å opprettholde aktiviteten i norske virksomheter».

Utvidelse neste uke?

Næringsdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at utvidelsen kan komme allerede neste uke.

- Det overordnede målet i første omgang er å prioritere utenlandske arbeidstakere som kan bidra til å gjøre tapet av verdiskaping og jobber minst mulig, innenfor rammene som følger av smittevernhensyn. Dette betyr at vurderingene av eventuelle lettelser må gjøres i lys av tilrådningene fra helsemyndighetene om i hvilken grad det er forsvarlig å åpne for flere innreisende til landet på dette tidspunktet, sier statssekretær Lucie Katrine Sunde-Eidem (V).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer