Coronavaksine og ferie:

Urovekkende funn i ferieparadis

Øystaten var så godt som klar for et masseinnrykk av turister. Så snudde alt.

TRØBBEL I PARADIS?: Seychellene har jobbet på spreng for å kunne få fart på landets lammede turistindustri. Men nå kan det være trøbbel på gang i ferieparadiset. Foto: Oleg Znamenskiy / Shutterstock / NTB
TRØBBEL I PARADIS?: Seychellene har jobbet på spreng for å kunne få fart på landets lammede turistindustri. Men nå kan det være trøbbel på gang i ferieparadiset. Foto: Oleg Znamenskiy / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Noen timers flytur øst fra det afrikanske fastland, godt plassert i Det indiske hav, finner man Afrikas aller minste land.

Med 154 øyer, kritthvite strender i verdensklasse, et behagelig klima og krystallklart vann så langt øyet kan se, er det kanskje ikke ufortjent at Seychellene til stadighet trekkes fram som et ferieparadis.

Det skulle tilsynelatende også bli bedre.

Tidligere denne uka kunne nemlig landets helsemyndigheter melde at de bare er noen få dager unna å nå målstreken i sitt vaksinasjonsprogram.

Øystaten har beskjedne 98 000 innbyggere. Når man trekker fra barn som ikke skal vaksineres, har myndighetene landet på at 70 000 skal få vaksine.

I en uttalelse på Facebook tidligere denne uka feiret Seychellenes helsedepartement at hele 97 prosent av disse nå har fått første vaksinestikk. Over 85 prosent av den samme gruppa er nå fullvaksinerte, ifølge landets myndigheter.

Det er mer enn noe annet land i verden, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Det høres i utgangspunktet ut som fantastiske nyheter for øynasjonen, som er helt avhengig av turisme for å få de økonomiske hjulene til å gå rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer