Urovekkende konkurstall: - En brå vending

Konkurstallene i Norge er fremdeles lave, men i detaljhandelen har det vært en brå oppgang i antall konkurser.

KONKURS: Konkurstallene i Norge er jevnt over laver, men i detaljhandelen har tallene skutt i været i november. Foto: Jil Yngland / NTB
KONKURS: Konkurstallene i Norge er jevnt over laver, men i detaljhandelen har tallene skutt i været i november. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«November fortsetter trenden med svært lave konkurstall over nesten hele linjen - men i detaljhandelen tok utviklingen en brå vending i årets nest siste måned».

Slik oppsummere Creditsafe konkurstallene for november.

Har holdt tilbake

Under coronapandemien har konkurstallene vært svært lave. Hovedårsaken er at Skatteetaten i store deler av pandemien har vært tilbakeholdne med å begjære selskaper konkurs. I tillegg har det vært ordninger for å utsette skatter og avgifter.

I normale tider er Skatteetaten den store driveren i konkurssaker, og altså de som i de fleste tilfeller slår bedrifter konkurs.

Nå kan det være tegn til at den utsatte skatteregninga begynner å slå inn.

Generelt er det altså fremdeles lave konkurstall. Totalt 217 norske foretak gikk konkurs i november, en nedgang på 26 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Brå oppgang

Men en bransje skiller seg altså kraftig ut fra de andre, og det er detaljhandelen. Der gikk 28 aktører konkurs i løpet av årets ellevte måned. Det gir en økning på 155 prosent sammenliknet med de 11 konkursene i november 2020, og er bare to konkurser færre enn i 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer