Ukraina-krigen:

USA advarer Kina: - Vil få konsekvenser

Russlands ønske om kinesisk hjelp med økonomiske sanksjoner blir møtt med store advarsler fra USA.

MØTER MOTSTAND: USAs sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, advarer Kina mot å hjelpe Russland. Foto: Manuel Balce Ceneta
MØTER MOTSTAND: USAs sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, advarer Kina mot å hjelpe Russland. Foto: Manuel Balce Ceneta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland sa søndag at de regner med å få hjelp fra Kina når det kommer til de økonomiske sanksjonene landet står overfor, noe USA advarer kraftig mot.

Den russiske finansministeren Anton Siluanov sier sanksjonene har fratatt Moskva tilgangen på 300 milliarder dollar av dets gull- og valutareserver på 640 milliarder, og legger til at det presses på for å begrense disse reservene ytterligere.

- Vi har deler av gull- og valutareservene våre i kinesisk valuta, i yuan. Og vi ser hvilket press som utøves av vestlige land på Kina for å begrense gjensidig handel med Kina. Selvfølgelig er det press for å begrense tilgangen til disse reservene, sier Siluanov, ifølge Reuters.

Han tror et partnerskap med Kina vil tillate Russland å ikke bare opprettholde det gode samarbeidet, men også forbedre det.

Noe Reuters skriver er den tydeligste uttalelsen fra Siluanov til dags dato.

- Vil få konsekvenser

Mandag møter USAs sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, den kinesiske diplomaten Yang Jiechi i Roma.

I forkant av møtet advarer han nå kineserne om at det vi få konsekvenser hvis de hjelper Russland med å unngå de omfattende sanksjonene i forbindelse med krigen i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer