USA angrepet - Trump taus

Det massive hackerangrepet mot USA, som Russland anklages for å stå bak, vokser i omfang.

TAUS: USAs president, Donald Trump, har ennå ikke sagt et ord om det massive cyberangrepet, som har rammet landet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
TAUS: USAs president, Donald Trump, har ennå ikke sagt et ord om det massive cyberangrepet, som har rammet landet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet/Børsen): Amerikanske myndighetsinstitusjoner har siden mars vært utsatt for et massivt hackerangrep. Nå melder Reuters at også teknologigiganten Microsoft skal være blant dem som er rammet av det omfattende angrepet. USAs sikkerhetsdepartementet og FBI etterforsker situasjonen.

Microsoft har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

Amerikanske myndigheter bekrefter det som trolig er ett av de mest sofistikerte angrepene på flere år. Det skal også ha foregått i ni måneder før det ble oppdaget.

- Vellykket

- Dette kan vise seg å være det mest vellykkede angrepene noen gang, sier cybersikkerhetsekspert Dmitri Alperovitch til nyhetsbyrået AP.

Blant annet brøt hackere seg inn i epostsystemet til finansdepartementet og handelsdepartementet. Kongressen skal etter planen ha en briefing bak lukkede dører fredag om situasjonen.

Det amerikanske energidepartementet opplyser at de har bevis for at hackere tok seg inn i deres nettverk som en del av kampanjen. Politico melder at også National Nuclear Security Administration, som har ansvaret for USAs atomvåpen, er blitt rammet. Imidlertid skal hackerne bare ha klart å ta seg inn i forretningsnettverket, og ikke hatt sjans til å true nasjonal sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer