Rødehavet:

USA: Houthi-angrep mot krigsskip

Det amerikanske forsvaret skal ha avverget et angrep på et krigsskip.

USS LABOON: Bilde av det aktuelle krigsskipet fra desember. Illustrasjonsfoto: NTB
USS LABOON: Bilde av det aktuelle krigsskipet fra desember. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske forsvarsdepartementet uttaler at de har skutt ned et kryssermissil i Rødehavet, som skal ha vært på vei mot et skip operert av den amerikanske marinen. Det opplyser forsvarsdepartementet på X natt til mandag norsk tid.

- Et amerikansk kampfly skjøt ned et kryssermissil som ble skutt mot USS Laboon, som opererte sør i Rødehavet, skriver de blant annet i meldingen.

USS Laboon er et krigsskip i klassen «destroyer», ifølge Wikipedia.

Missilet skal ifølge forsvaret ha blitt sendt av iranskstøttede houthi-opprørere, som har angrepet flere skip i Rødehavet den siste tida.

Ingen personer ble skadet, skriver de videre.

Flere av verdens største rederier har inntil videre besluttet å stans all skipsfart gjennom Rødehavet på grunn av flere angrep fra Houthi-militsen. Orlogskaptein og forsker ved Sjøkrigsskolen, Tor Ivar Strømmen, sier den dramatiske situasjonen kan få alvorlige konsekvenser for verdensøkonomien. Vis mer

Det amerikanske militæret har den siste tida gjennomført flere angrep mot opprørsgruppa i Jemen, som svar på gruppas angrep i Rødehavet. Frykten fortsetter å øke for en utvidelse av krigen i Midtøsten.

Houthi-opprørerne uttalte nylig at de kom til å fortsette å angripe skipene i Rødehavet. Flere store transportselskaper har lagt om ruta, og seiler nå omveien rundt Kapp det gode håp rundt sørspissen av Afrika.