USA innfører nye sanksjoner mot Russland

Amerikanske myndigheter øker innsatsen mot forsøk på sanksjonsunndragelser. De nye sanksjonene rettes mot Zimenkov-nettverket, som skal ha tilrettelagt våpensalg for Russland og Belarus.

KYPROS: Våpenhandleren Igor Zimenkov skal holde til i Russland og på Kypros. Foto: Yiannis Kourtoglou / Reuters / NTB
KYPROS: Våpenhandleren Igor Zimenkov skal holde til i Russland og på Kypros. Foto: Yiannis Kourtoglou / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA innfører onsdag nye sanksjoner mot Russland.

Sanksjonene er rettet mot totalt 22 personer og enheter, på tvers av flere land, som knyttes til en nettverk som forsøker å unngå sanksjoner, samtidig som det støtter Russlands forsvarssektor.

- Russlands desperate forsøk på å bruke fullmakter for å omgå amerikanske sanksjoner viser at sanksjoner har gjort det mye vanskeligere og dyrere for Russlands militærindustri å forsyne Putins krigsmaskin, sier USAs visefinansminister Wally Adeyemo i en uttalelse.

Nettverket USA nå tilføyer på sanksjonslista skal ledes av den Russland- og Kypros-baserte våpenhandleren Igor Zimenkov.

Medlemmer i det såkalte Zimenkov-nettverket skal ha engasjert seg i prosjekter for å styrke Russlands forsvarsevne. De skal deriblant ha forsynt et russisk selskap med høyteknologiske enheter etter 24. februar i fjor.

Enkelte medlemmer skal også ha støttet sanksjonerte Rosboroneksport og Rostec, som anses som sentrale enheter i Russlands militærindustri.

- Igor Zimenkov har jobbet tett med sin sønn Jonatan Zimenkov og et bredt nettverk av enkeltpersoner og enheter for å legge til rette for russisk salg av forsvarsartikler til andre lands regjeringer, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.