Olivia-ledelsen vil gi tariffavtale:

- Usannheter og krigsretorikk

Etter en lang, bitter dragkamp kan det nærme seg en løsning for Olivia Hegdehaugsveien. Men de ansatte vil sitte igjen med «skjegget i postkassa», ifølge Olivia-sjefen, som raser mot Fellesforbundet. - Vi er først og fremst fornøyd, sier de.

STREIK: Olivia vil gå med på Fellesforbundets krav om tariffavtale ved Hegdehaugsveien-restauranten. Samtidig kunngjør de en «ny og bedre» lokal tariffavtale. Hegdehaugsveien-ansatte blir taperne, hevder Olivia-sjefen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STREIK: Olivia vil gå med på Fellesforbundets krav om tariffavtale ved Hegdehaugsveien-restauranten. Samtidig kunngjør de en «ny og bedre» lokal tariffavtale. Hegdehaugsveien-ansatte blir taperne, hevder Olivia-sjefen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blåst opp til storm rundt Olivia Hegdehaugsveien den siste tida. Nå kan det nærme seg en avtale.

- Vi ser nå at belastningen på medarbeiderne våre på restauranten i Hegdehaugsveien blir for stor. Dette har pågått lenge, sier Fredrik Remmen, daglig leder i Olivia i Norge, til Børsen.

- Selv om Fellesforbundet har hatt lav støtte, så har de splittet medarbeidergrupper ved restauranten. De har svertet oss gjennom betalte annonsekampanjer i mediene, og de har fortalt usannheter om oss og brukt krigsretorikk, legger han til.

  • Les Fellesforbundets svar lenger ned.

Vil godta tariffavtale

Den betente konflikten bunner i at Fellesforbundet og ansatte ved restauranten har krevd å få tariffavtale.

Ansatte har streiket utenfor den aktuelle restauranten, og for ei uke siden stengte den på ubestemt tid.

Olivia-ledelsen har hevdet at flertallet av de ansatte ikke ønsker Fellesforbundet-avtale, men heller vil beholde en egen lokal tariffavtale.

I dag møtes partene hos Riksmekleren. Remmen sier at de vil trolig vil godta Fellesforbundets krav om tariffavtale ved Olivia Hegdehaugsveien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer