USAs dyreste: - Herskapshus i himmelen

Luksusleiligheten i New York har svimlende utsikt - og prislapp.

KAN SLÅ PRISREKORD I USA: Det er ikke bare utsikten fra leiligheten som er svimlende. Foto/video: Serhant Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det rene volumet av plass i denne boligen er ikke lett å oppnå eller finne - det er et herskapshus i himmelen.

Det spares ikke på superlativene når kjendismekler Ryan Serhant skal beskrive luksusleiligheten han nå har fått i oppdrag å selge. Og det er kanskje ikke så rart: Honoraret kan bli enormt - gitt boligens prislapp.

Foto: Serhant Studios
Foto: Serhant Studios Vis mer

En eventuell kjøper skal riktignok ikke lide av høydeskrekk. Og vedkommende må uten tvil være velstående. For 2,65 milliarder norske kroner, kan man altså sikre seg penthousen i verdens høyeste boligbygning, Central Park Tower.

Riking-strøk

Leiligheten - i hjertet av «Billionaires Row» med sine ultraluksuriøse boligskyskrapere - ligger i byggets 131. etasje, og ruver hele 472 meter over bakken.

Den teller totalt 700 kvadratmeter innendørs, i tillegg til 133 kvadratmeter med uteareal. Leiligheten strekker seg videre over tre plan, og kan skilte med panoramautsikt utover Central Park.

Inkludert er også en takhøyde på åtte meter - samt vinduer fra tak til gulv.

Foto: Evan Joseph
Foto: Evan Joseph Vis mer

- Juvelen

Foruten en egen ballsal, er det åtte soverom, sju bad, to kjøkken, og det som beskrives som verdens høyeste utendørsterrasse.

Intet mindre, der altså.

- «The Penthouse» representerer virkelig en skreddersydd bolig og har med rette fått navnet sitt som den mest spektakulære juvelen i New York, framholder Serhant i en offentlig uttalelse.

Foto: Evan Joseph
Foto: Evan Joseph Vis mer

Ifølge Forbes tilbyr det eksklusive boligbygget også en privat bar, restaurant med Michelin-retter, egen vin- og sigarlounge, samt toppmoderne sikkerhet.

Boligen har - kanskje ikke så overraskende - fått bred omtale i internasjonale medier. Dersom leiligheten selges for ovennevnte sum, vil den slå prisrekord i USA.

Ifølge Wall Street Journal er det hedgefondforvalteren Ken Griffin (53) som står for det dyreste boligkjøpet i USA noensinne. I 2019 punget han ut drøye 238 millioner dollar for en leilighet på 220 Central Park South. Det tilsvarer 2,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer