USAs dyreste: - Herskapshus i himmelen

Luksusleiligheten i New York har svimlende utsikt - og prislapp.

KAN SLÅ PRISREKORD I USA: Det er ikke bare utsikten fra leiligheten som er svimlende. Foto/video: Serhant Studios Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det rene volumet av plass i denne boligen er ikke lett å oppnå eller finne - det er et herskapshus i himmelen.

Det spares ikke på superlativene når kjendismekler Ryan Serhant skal beskrive luksusleiligheten han nå har fått i oppdrag å selge. Og det er kanskje ikke så rart: Honoraret kan bli enormt - gitt boligens prislapp.

En eventuell kjøper skal riktignok ikke lide av høydeskrekk. Og vedkommende må uten tvil være velstående. For 2,65 milliarder norske kroner, kan man altså sikre seg penthousen i verdens høyeste boligbygning, Central Park Tower.

Riking-strøk

Leiligheten - i hjertet av «Billionaires Row» med sine ultraluksuriøse boligskyskrapere - ligger i byggets 131. etasje, og ruver hele 472 meter over bakken.

Den teller totalt 700 kvadratmeter innendørs, i tillegg til 133 kvadratmeter med uteareal. Leiligheten strekker seg videre over tre plan, og kan skilte med panoramautsikt utover Central Park.

Inkludert er også en takhøyde på åtte meter - samt vinduer fra tak til gulv.

- Juvelen

Foruten en egen ballsal, er det åtte soverom, sju bad, to kjøkken, og det som beskrives som verdens høyeste utendørsterrasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.