USAs «dyreste» hjem ble mareritt

Eieren hadde håpet på svimlende 4,3 milliarder for eiendommen, men det blir trolig mindre nå.

EKSLUSIVT: Huset som ligger i det ekslusive nabolaget Bel-Air skal ha fem badebasseng, egen nattklubb og 42 bad. Foto: Google earth
EKSLUSIVT: Huset som ligger i det ekslusive nabolaget Bel-Air skal ha fem badebasseng, egen nattklubb og 42 bad. Foto: Google earth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I åsene i Bel-Air, et av de mest berømte og eksklusive nabolagene i verden, ligger det som skulle bli USAs dyreste hjem, «The One».

Eieren hadde håpet å selge huset for svimlende 500 millioner dollar (om lag 4,3 milliarder kroner). Men allerede før huset er lagt ut for salg sliter eieren med gjeld, ifølge rettsdokumenter. Han har opparbeidet seg over 165 millioner dollar (1,4 milliarder kroner) i gjeld, skriver CNBC.

På grunn av høy gjeld og kreditorer som vil ha fortgang i salget, har Los Angeles tingrett bestemt seg for at huset skal tvangsselges og den skal trolig legges ut for lavere pris i de kommende månedene, skriver kanalen.

MASSIVT: Bilde fra utbygger i 2019. Foto: Michael Leonard / The society group
MASSIVT: Bilde fra utbygger i 2019. Foto: Michael Leonard / The society group Vis mer

- Dyreste huset

Det er filmprodusenten og eiendomsutvikleren, Nile Niami, som står bak bygget. Han startet på prosjektet for nesten ti år siden og hadde et mål om å bygge «det dyreste huset i den urbane verden», skriver Los Angeles magazine.

Eiendommen er allerede fire år på overtid og tok nesten ti år å bygge.

Det er tegnet av arkitekten Paul McClean og er forventet å være det tredje største huset i USA. Ifølge Los Angeles magazine er det større enn Det hvite hus.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det er på cirka 9754 kvadratmeter. Den har egen nattklubb, bowlingbane, skjønnhetssalong, kasino, fem bassenger, 42 baderom og 21 soverom.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer