Usikker framtid for norsk-dansk slott

Dragsholm slott i Danmark, som har huset norske adelsmenn og -kvinner i sin tid, lider økonomiske tap. - Kan skade det kulturelle og historiske forholdet til nabolandet, sier slottsdirektøren.

LIDER ØKONOMISK: Dragsholm slott drives som restaurant og hotell. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
LIDER ØKONOMISK: Dragsholm slott drives som restaurant og hotell. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dragsholm slott er en populær feriedestinasjon og historierik herregård, som ligger i det sørvestlige Odsherred på Sjælland i Danmark. Det ble oppført på tidlig 1200-tallet, og er formodentlig den eldste ikke-kirkelige bygningen i landet. Nå lider det økonomiske tap som følge av coronapandemien, skriver Sjællandske Nyheder.

Ifølge SN kommer tapet i stor grad av at danske myndigheter i slutten av mai innførte restriksjoner overfor norske reisende. Mens dansker fritt kunne komme inn i Norge, måtte nordmenn legge minst seks netter til Danmark for å komme inn i landet.

Slottsdirektør og familieinnehaver av Dragsholm slott, Mads Bøttger, fortellerer til avisa at regelen førte til sviktende besøkstall. Han ble lettet da den ble opphevet 15. august, men synes det burde ha skjedd før.

- Vi er bekymret over signalene Danmark og Norge har sendt hverandre under coronakrisen. Vi har en lang tradisjon fra å ta imot norske gjester, da vi har et sterkt kulturelt og historisk forhold. Mange nordmenn er også stolte over sin adelige tilhørighet til Dragsholm slott, sier han.

Han forteller at han ikke vet hvordan framtida til slottet vil se ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer