The Scotsman:

Usikker framtid

Den ikoniske puben i Oslos hovedgate kan stenge dørene fra 1. januar.

KJENT STED: The Scotsman i Karl Johan er et kjent syn for de fleste som ferdes i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KJENT STED: The Scotsman i Karl Johan er et kjent syn for de fleste som ferdes i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslos hovedgate, Karl Johan, er fullspekket med barer, restauranter og butikker - og ofte like fullt av turister så vel som lokale.

Midt på ligger puben The Scotsman, slik den har ligget siden 1974. Den brune puben har gjennom åras løp vært vertskap for livemusikk, quiz og visning av fotballkamper. Ved nyttår kan det imidlertid ta slutt.

Det var det lokalavisa iFinnmark som plukket opp. «Rykter på Facebook» og stamkunde Eli (60) kan fortelle avisa at dørene kanskje stenger.

Det bekrefter daglig leder i Resthon AS, Tore Kristian Melgårdshagen, til avisa. Selskapet, som hører til i Olav Thon-gruppen, driver en rekke serveringssteder, blant dem The Scotsman.

Ikke fortvil om du mangler vinopptrekker. Med disse enkle knepene får du nemlig korka opp på et blunk. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Johannes Riise Undall. Vis mer

- Leieavtalen vår med gårdeier opphører 31.12.23, og per dags dato så vet vi ikke noe mer enn det, sier han.

Børsen har vært i kontakt med Melgårdshagen, som ikke har ytterligere informasjon å gi enn den han har gitt til den norsknorske avisa. Han veit foreløpig ikke hvilken skjebne som venter puben.

- For øyeblikket så vet vi ikke. Scotsman er jo et merke av rang, så vi jobber med forskjellige alternativer. Vi kommer til å lande på en løsning, uansett, sier han til iFinnmark.

Den skotskinspirerte baren er blant annet kjent for å være et samlingspunkt for finnmarkinger. Som nevnte Eli (60), som flyttet til Oslo for flere tiår siden.

- Jeg stikker stadig innom der og slår av en prat med folk, spiser middag og kanskje tar en øl. Da treffer man jo folk som kommer nordfra. De er jo gjerne innom og vil treffe oss som bor her nede. Det er et veldig godt miljø der, sier hun til iFinnmark.

En video fra baren Pub Saint Pierre i Toulouse nylig gått viralt. I et forsøk på å møte den store etterspørselen forsøker servitøren å servere åtte brett med øl samtidig. Video: Kameraone. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer