Usolgte boliger «forsvant»: - Unormalt

De siste månedene har uvanlig mange fjernet sin boligannonse fra markedet - uten at objektet er solgt. Finn-topp peker på ny boliglov.

FÅ BOLIGER TIL SALGS: I Oslo-markedet alene ble 12 prosent av boligene tatt av markedet før jul - mot bare 4 prosent året før. Denne trenden viste seg også i andre steder av landet. Foto: Kristin Sørdal
FÅ BOLIGER TIL SALGS: I Oslo-markedet alene ble 12 prosent av boligene tatt av markedet før jul - mot bare 4 prosent året før. Denne trenden viste seg også i andre steder av landet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Onsdag varslet Eiendom Norge at det aldri tidligere er blitt solgt så mange boliger i løpet av en desember-måned som i 2021.

Til tross for rekordomsetning og høy aktivitet, har uvanlig mange boligannonser «forsvunnet» fra Finn den siste tida - uten at eiendommene er blitt solgt.

Det bekrefter Finn overfor Børsen.

- Våre boligtall for november og desember bekrefter at det var flere usolgte boliger som ble tatt av FINN eiendom enn normalt i disse månedene, opplyser produktdirektør for Finn eiendom, Jørgen Hellestveit.

- Nye krav

Han utdyper:

- Før jul i år ble 11 prosent av de usolgte boligene tatt av markedsplassen - og normalt ligger dette tallet på cirka 8 prosent. I Oslo-markedet ble 12 prosent av boligene tatt av markedet i denne perioden - mot bare 4 prosent året før. Vi så også i desember at det var unormalt få nyheter som ble lansert i boligmarkedet.

Han forklarer videre hva trenden kan skyldes:

- Meglerne har fortalt oss at dette mest sannsynlig henger sammen med endringene i avhendingsloven og nye krav til annonsering av bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer