- Ut av Russland. Nå!

Venstre vil fremme eget forslag for Stortinget dersom ikke regjeringen trekker Oljefondet ut av Russland umiddelbart. - Vi har ryggrad, sier Guri Melby.

UT AV RUSSLAND: Oljefondet bør ut av Russland per omgående, sier Venstres leder Guri Melby til Dagbladet. Foto: Terje Pedersen / NTB
UT AV RUSSLAND: Oljefondet bør ut av Russland per omgående, sier Venstres leder Guri Melby til Dagbladet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Oljefondet må trekke alle sine investeringer ut av Russland, og det må skje nå.

Venstre-leder Guri Melby er krystallklar: Norges oljemilliarder kan ikke bidra til å sponse Russlands krig i Ukraina. Pengene må ut umiddelbart, mener hun.

Dagbladet spurte statsminister Jonas Gahr Støre i går om han ville vurdere dette. Svaret fra Ap-lederen var nei.

- Jeg har gjentatt det som er Norges linje her. Vi står sammen med det internasjonale samfunn i fordømmelse av folkerettsbrudd og slutter oss til europeiske sanksjoner. Det er fellessanksjoner langs linjer som vil bli annonsert i løpet av et døgn. Det skal Norge slutte seg til, sa Støre.

De siste oppdaterte tallene viser at fondet hadde 27 milliarder kroner investert i Russland.

- Jeg synes det er veldig overraskende at regjeringen avviser egne, norske sanksjoner, sier Melby til Dagbladet.

Ryggrad

Støre avviste også andre typer sanksjoner fra Norge, men pekte på at Norge skal følge alle EU-sanksjonene.

- Jeg kan aldri tro at noen i EU synes det er dumt om Norge inntar egne sanksjoner mot Russland. Vi har økonomisk ryggrad til å tåle det, og vi bør gå foran og støtte Ukraina. Frankrike og Storbritannia innfører egne sanksjoner mot Russland, det bør Norge også gjøre, sier Venstre-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer