Ut mot Arendalsuka: «Dra til helvete, verden»

Gunhild Stordalen er langt fra imponert over programmet på elitefesten Arendalsuka.

TOGREISE: Gunhild Stordalen valgte alternativ transport til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, noe hun endte med å angre på. Foto: Daniel Kragset / Northstories Vis mer
Publisert

Neste uke går makt-, medie- og politikerelitens minglefest Arendalsuka av stabelen i sørlandsbyen.

Den samler det meste som kan krype og gå av maktpersoner fra Norge, og av og til også fra utlandet. Men på det siste punktet er EAT-styreleder Gunhild Stordalen ikke imponert.

43-åringen har i dag skrevet et innlegg i Dagens Næringsliv, sammen med Europa-sjef i konsulentselskapet Kearney, Geir Olsen.

«Dra til helvete»

«Det virker som om Arendalsuka ønsker å si følgende til resten av verden: 'Dra til helvete, vi bestemmer selv, kom ikke her og bland dere inn i vår verden'», skriver de to i innlegget.

«Når politikere og organisasjons- og næringslivet i Norge for 14. gang møtes i Arendal i august, så er uniformen bunad og nisselue. Vi inviteres til å sitte langs fjordkanten, forgapt i vårt eget fortreffelige speilbilde. Mens verden brenner», skriver de videre.

Ifølge dem har over hundre av arrangementene på Arendalsuka, som arrangeres for 14. gang i år «Norge» i tittelen. De kritiserer videre det de oppfatter som lite diskusjoner om temaer som Ukraina, pandemi og den globale økonomiske situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer