Kragerø:

Ut mot byggeplaner: - Et svik

TV-profil Tom Stiansen og andre hytteeiere er sterkt kritisk til varslede planer i sommerparadis. Arkitekt slår tilbake.

FRESER: Tom Stiansen ønsker ikke byggeplanene på Portør velkommen. Foto: Se og Hør / Erlend Haukeland
FRESER: Tom Stiansen ønsker ikke byggeplanene på Portør velkommen. Foto: Se og Hør / Erlend Haukeland Vis mer
Publisert

I ferieparadiset Kragerø har det kommet store protester mot nye byggplaner for det tidligere vertshuset «Himmel og Hav». Servicebygget, som også har blitt brukt til innspilling av realityserien «Camp Kulinaris», kan nemlig stå overfor drastiske endringer.

Ifølge Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte saken, varslet Arkitekthuset Kragerø AS på vegne av Saldo AS sine planer i april. Helt konkret ønsker virksomheten å omregulere «Himmel og Hav» fra næring til fritidsbebyggelse.

Det ønskes også en ny vurdering av parkeringsløsning og etablering av båtplasser i Portør havn.

Kjendisrefs: - Et svik

Det får flere til å rope varsko. Både lokalt næringsliv, naboer og øvrige privatpersoner stiller seg sterkt kritisk til planene - blant dem TV-profil Tom Stiansen, som eier ei hytte i Portør.

- (...) Det vil være et svik mot både dagens og kommende generasjoner å tillatte et slikt byggeprosjekt, tordner Stiansen i sitt innspill til varsel om oppstart av planarbeid.

Han skriver at Portørveien «er meget smal og allerede overbelastet» på travle sommerdager, og frykter enda større trafikkbelastning dersom prosjektet godkjennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer