Ut mot Erna: - Vond smak i munnen

- Tror ikke et sekund på Erna Solberg, tordner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

FREKK: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen mener det koker ned til frekkhet når statsministe Erna Solberg ikke vil snakke høyt om vedtaket fra Høyres landsmøte om å avvikle formuesskatten. Foto: Lise Åserud, NTB
FREKK: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen mener det koker ned til frekkhet når statsministe Erna Solberg ikke vil snakke høyt om vedtaket fra Høyres landsmøte om å avvikle formuesskatten. Foto: Lise Åserud, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Statsminister Erna Solberg har frekkhetens nådegave, ifølge LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

- Hun vet at hun ikke vinner valget på et forslag som medfører 25 000 nye nullskattytere. Det betyr ikke det at hun har lagt bort forslaget som Høyres landsmøte har vedtatt om å avvikle formuesskatten, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- Rundt 15 milliarder kroner vil gå tapt til velferd og fellesskapet ved å fjerne formuesskatten helt. Så kom sjokkrapporten om at forskjellene i Norge er mye, mye større enn tidligere antatt. Da ble det tydeligvis nervøsitet blant Erna Solberg strateger, mener Gabrielsen.

LO-lederen hevder Solberg nå går stille i dørene fordi hun «vet at et dette tar seg ekstremt dårlig ut».

- Hun går stille i dørene fordi hun vet at det er langt flere enn meg som får en vond smak i munnen av Høyres rause gavepakker til landets rikeste, samtidig som hennes høyreregjering setter historisk rekord i økte forskjeller mellom folk, framholder Gabrielsen.

Frekkhet

Han peker på coronakrisa og drar følgende konklusjon:

- Er det noe denne krisen har vist oss, så er det at nordmenn har blitt mer opptatt av fellesskap og å ta vare på velferdsstaten. Det er rett og slett ikke flertall for Høyres politiske prosjekt, der avskaffelse av formuesskatten er en viktig forutsetning. Men det er ingen grunn til å tro et sekund på Solberg når hun tilsynelatende skroter forslaget, sier LO-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer