Sindre Finnes' aksjekjøp

Ut mot Erna

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier at Erna Solberg og Sindre Finnes begge burde lagt kortene på bordet langt raskere. Hun understreker at hun ikke angriper pressens innsats i Erna Solberg-skandalen.

KORRIGERER - OG LANGER UT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KORRIGERER - OG LANGER UT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyre-leder Erna Solberg innrømmet fredag at ektemannen utførte mer enn 3600 aksjehandler da hun var statsminister.

Flere har stusset over at saken nådde pressen først nå, etter Høyres brakvalg mandag kveld.

Blant de som har stilt spørsmål om pressens håndtering og timingen i saken, er LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Det er Høyre, Erna Solberg og Sindre Finnes som kunne og burde ha vist mer åpenhet raskere. Punktum, sier Følsvik i en kommentar til Dagbladet lørdag kveld.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer

Refset pressen

LO-lederen gjestet «Helgemorgen» på NRK i dag, og ba der pressen om å gå i seg selv når Erna Solberg-skandalen en gang legger seg.

Nå presiserer LO-lederen uttalelsene sine:

- De jeg sa på «Helgemorgen» var et utløp av frustrasjon over hvor lang tid det har tatt å få informasjon ut. Det var ikke et angrep på pressen. Uten dyktige redaksjoner ville Erna Solberg-saken fortsatt vært begravd, sier Følsvik til Dagbladet.

Lørdag kveld skriver E24 at Sindre Finnes kjøpte tusenvis av Hydro-aksjer to dager før offentliggjøring av stor sammenslåing.

Kan miste alt

Diskusjonen har det siste døgnet ikke bare dreiet seg om Erna Solberg nå bør gå av som Høyre-leder umiddelbart.

Sindre Finnes handlet aksjer i samme selskap 72 ganger på ett år da Erna Solberg var statsminister. Dette svarer Solberg nå. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Video: Jostein Sletten Vis mer

Enkelte spør også om valget hadde endt ganske annerledes hvis velgerne hadde kjent til Finnes-skandalen, og om Høyre holdt tilbake informasjonen.

- Jeg vet godt at det ikke er opp til pressen å bestemme hvilken informasjon enkeltpersoner skal utlevere. Jeg kommenterte likevel på den manglende åpenheten fra de som ble spurt, sier Peggy Hessen Følsvik videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer