Hetsen mot Lan Marie Berg

Ut mot Facebook etter hets

Førstekandidat Ulrikke Torgersen (24) i Rogaland MDG har selv opplevd å bli kalt en «udugelig drittunge» av nettroll. Nå krever hun at Facebook tar ansvar. Selskapet avviser kritikken - men ønsker nye regler velkommen.

UT MOT FACEBOOK: Ulrikke Torgersen har selv opplevd netthets. Nå vil hun endre loven for teknologigigantene. Foto: Miljøpartiet De Grønne
UT MOT FACEBOOK: Ulrikke Torgersen har selv opplevd netthets. Nå vil hun endre loven for teknologigigantene. Foto: Miljøpartiet De Grønne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi krever at Facebook tar ansvar. Problemet er at teknologigigantene, og spesielt Facebook, ikke tar ansvar for innholdet på sidene sine. De oppfatter seg selv som «plattformer» uten redaktøransvar, ikke som de medieselskapene de er.

Det sier Ulrikke Torgersen (24) til Dagbladet. Hun er førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Rogaland.

Onsdag ble det klart at politiet vil etterforske ytringer som er framsatt mot MDGs Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Nå går partikollegaen hardt ut mot selskaper bak populære sosiale medier.

- Det er absurd at en av de aller største mediekanalene i Norge ikke har en ansvarlig redaktør og ikke er bundet av presseetikk, og at man må lete på nett hvis man lurer på hvem som er ansvarlig, sier Torgersen.

I tillegg må politiske partier og andre aktører bli flinkere til å moderere kommentarfelt, mener hun.

- Vi på dele på ansvaret: det er bedre at alle har litt ansvar enn at ingen har noe. Et absolutt minimum for Facebook er at det opprettes et brukerombud som tar et tydelig ansvar for å stanse spredning av trusler, rasisme og konspirasjonsteorier gjennom deres algoritmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer