Ut mot «Jet-Petter»: - Grotesk

Petter Stordalen er blant de som flyr mest med privatjetfly i Norge. Han viser hvordan de aller rikeste har råd til å forurense mest, mener Sofie Marhaug i Rødt.

«GREENWASHING»: Hotellkongen Petter Stordalen blir kritisert for å bruke privatfly mens flere av selskapene hans har en tydelig miljøprofil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

«GREENWASHING»: Hotellkongen Petter Stordalen blir kritisert for å bruke privatfly mens flere av selskapene hans har en tydelig miljøprofil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere utenlandske kjendiser har av klimaårsaker blitt kritisert for sitt bruk av privatfly den siste tiden, deriblant Kylie Jenner og Elon Musk. Også her til lands er privatfly et vanlig transportmiddel for de aller rikeste.

Hotellkongen Petter Stordalen er blant de som bruker mest privatfly i hele Norden, ifølge den svenske avisa Dagens ETC.

- Bruken av privatjetfly er et av de mest groteske utslagene av ekstreme forskjeller, og viser hvordan de aller rikeste har råd til å forurense mest, sier Rødts Sofie Marhaug.

Hun sier at Petter Stordalen blir et ansikt på karbonulikheten i Norge.

Utslipp på Instagram

- De aller rikeste har et forbruk som er med på å drive klimagassutslippene opp. Det er symbolsk når de bidrar så lite og reiser rundt i privatfly, mens vi andre må kutte i vårt forbruk, sier Sofie Marhaug til Børsen.

Hun sier at problemet er at det er snakk om helt reelle utslipp.

Nylig dukket det opp en Instagram-konto som publiserer informasjon om alle flygingene til privatjeten LN-STB. Dette er registreringsnummeret til et Bombardier Challenger 350-fly, som ofte blir brukt av Petter Stordalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer