LO-topp Jørn Eggum

Ut mot lønnsfesten:
- Provoserende og umoralsk

LO-sjef Peggy Hessen Følsvik tar et kraftig oppgjør med ledere som har hatt et jubelår mens lønnsvekst, mens arbeidere har fått mindre å rutte med. I dag vedtar LO sine krav til lønnsoppgjøret.

REAGERER; LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener lederlønningene har vært umoralsk høye. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REAGERER; LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener lederlønningene har vært umoralsk høye. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er provoserende, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik om at lederlønningene har steget betraktelig mer enn for vanlige arbeidere.

Denne uka går startskuddet for årets lønnsoppgjør, som kan bli et av de tøffeste og mest spennende på lenge. Mandag kom de viktige tallene fra Teknisk beregningsutvalg (TBU) som anslår hvor mye prisene vil stige i 2023.

Tirsdag vedtar LO sine krav før de harde forhandlingene.

For industriarbeiderne var lønnsrammen i fjor på 3,7 prosent, mens enkelte ledere hadde en lønnsvekst på over 20 prosent.

- For alle de som har opplevd at det er vanskelig å komme seg gjennom hverdagen og at det er vanskelig å betale regningene sine, enten det er mat eller strøm, det å da sitte å se på at enkelte drar av gprde med lønnstillegg i den størrelsen er umoralsk og provoserende, sier Følsvik i NRKs Politisk kvarter.

Mens fjoråret endte med at mange arbeidstakere fikk reallønnsnedgang - altså fikk mindre å rutte med - truer et nytt år med uvanlig høy vekst i prisene.

Fasiten fra TBU er at de forventer en økning av prisene på 4,8 prosent det kommende året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer