Ut mot «lukket» gruppe:
- Dypt alvorlig

- Man føler seg nesten litt beæret over at de synes det jeg gjør er så farlig, sier Barth Eide til Dagbladet om at han personlig er nevnt i den mye omtalte WhatsApp-gruppa. Likevel er han bekymret over fenomenet den representerer.

BEKYMRET: Arbeiderpartiets Espen Barth Eide mener den mye omtalte WhatsApp-gruppa representerer en bekymringsfull kobling mellom økonomisk og politisk makt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BEKYMRET: Arbeiderpartiets Espen Barth Eide mener den mye omtalte WhatsApp-gruppa representerer en bekymringsfull kobling mellom økonomisk og politisk makt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld publiserte Dagens Næringsliv en artikkel om at noen av landets rikeste er med i en gruppesamtale på meldingsappen WhatsApp.

I gruppa som har navnet «Politikk», og i slutten av august besto av 128 medlemmer, diskuteres det blant annet «hvordan man kan knekke Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen», skriver avisa. Et betydelig antall av medlemmene i gruppa tilhører den norske finanseliten.

Blant meldingene som kommer fram av DNs avsløring, er en melding med et spørsmål om noen «har noe» på Aps energi- og miljøpolitiske talsperson, Espen Barth Eide.

- Man føler seg nesten litt beæret over at de synes det jeg gjør er så farlig, sier Barth Eide til Dagbladet om at han personlig er nevnt i gruppa.

Likevel er han bekymret over fenomenet han mener gruppa representerer.

«Risikerer ham i regjering»

WhatsApp-gruppa ble etablert av den kjente investoren Øystein Stray Spetalen 31. desember 2016. Han står også oppført som en av gruppens to administratorer.

Ifølge DN er 13 av gruppens deltakere er på bladet Kapitals oppdaterte liste over Norges 400 rikeste. I tillegg skal gruppa bestå av advokater, skipsredere, noen utvalgte politikere, samt en del journalister og redaktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer