Ut mot Norge: - Merkelig

Gekås-toppsjef mener regjeringens beslutning er altfor streng.

- MERKELIG: Administrerende direktør ved lavprisvarehuset Gekås i Ullared, Boris Lennerhov, mener den norske regjeringen bør revurdere sin avgjørelse. Foto: NTB Scanpix
- MERKELIG: Administrerende direktør ved lavprisvarehuset Gekås i Ullared, Boris Lennerhov, mener den norske regjeringen bør revurdere sin avgjørelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag offentliggjorde regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, de nye reiserådene for feriesultne nordmenn.

Danmark, Finland, Island, Grønland og Færøyene fikk grønt lys, men i Sverige var det bare Gotland som slapp gjennom nåløyet. Reiserestriksjonene har etterlatt dyp frustrasjon blant våre svenske grensekommuner, ordførere og turistsjefer.

En som også mottok budskapet med stor skuffelse, er Boris Lennerhov. Han er administrerende direktør ved Gekås i Ullared - en yndet feriedestinasjon for handleglade nordmenn.

- Vårt problem

Toppsjefen - som kunne juble over rekordsterke resultater i januar - mener regelrett at Erna Solbergs regjering er for streng i sin beslutning.

- Ja, det synes jeg. Vårt problem har hovedsakelig handlet om eldreboliger i forskjellige former der smittespredningen ble ukontrollerbar fra starten, så der har Sverige mislyktes. Så har du Stockholm som har dominert når det kommer til smittespredning, sier Lennerhov til Børsen og fortsetter:

- I resten av Sverige ser det imidlertid ikke veldig annerledes ut enn i Norge, der situasjonen faktisk er bedre mange steder, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer