Ut mot norsk universitet etter Putin-refs

Aage Borchgrevink kommer med klar beskjed til Universitetet i Sørøst-Norge etter professor Glenn Diesens omstridte deltakelse på Putin-forum. - Diesens deltakelse skjer på fritiden, sier USN-rektoren.

PÅ PLASS: Den russiske presidenten var selv til stede og talte under konferansen forrrige uke. Også den norske professoren Glenn Diesen deltok på arrangementet. Foto: Ramil Sitdikov / RIA Novosti / AFP / NTB
PÅ PLASS: Den russiske presidenten var selv til stede og talte under konferansen forrrige uke. Også den norske professoren Glenn Diesen deltok på arrangementet. Foto: Ramil Sitdikov / RIA Novosti / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg synes ikke han skal miste jobben. Jeg synes Universitetet i Sørøst-Norge (USN) skal komme tydeligere på banen om hva de mener om krigspropaganda.

Det sier Aage Borgchgrevink til Børsen etter professor Glenn Diesens omstridte deltakelse på St. Petersburg internasjonale økonomiske forum (SPIEF).

- Diesen bruker stillingen og universitets navn og rykte for å framstå som en nøytral vestlig ekspert, samtidig som han legitimerer Kremls propaganda, sier Borchgrevink, som er seniorrådgiver i Helsingforskomiteen.

  • Se USNs svar lenger ned.

Professoren på Putin-fest

Vestlige ledere, næringslivstopper og verdensartister glimret med sitt fravær da Vladimir Putins prestisjeprosjekt gikk av stabelen forrige uke.

I 25 år har SPIEF vært Kremls utstillingsvindu mot verden. Men etter Russlands invasjon av Ukraina har mange i Vesten vendt ryggen til det russiske økonomiske forumet.

Men den aktuelle professoren ved USN var altså en av få vestlige deltakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.