Bareier til Børsen:

Ut mot ny skjenketid: - Galskap satt i system

Bareiere i nord fortviler over at regjeringa innfører skjenkestopp klokka 22.

KVELERTAK: Bareier Marius Heitmann kaller regjeringens sjenkerestriksjoner for et kvelertak. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen strammer inn på skjenkereglene, og innfører full skjenkestopp fra klokka 22. Dette har tidligere vært klokka 24.

- Vi vet fortsatt at kombinasjonen av uteliv og alkohol bidrar til lettere smittespredning. Samtidig er vi fortsatt i en posisjon med litt økende smitte, noe som kunne tilsi at vi ikke skulle gjøre noen lettelser. Men når vi gjør noen lettelser for noen grupper, må vi ta ned andre mulige smittekilder, sier Erna Solberg til Dagbladet etter dagens pressekonferanse.

Statsministeren lytter dermed både til FHIs og Helsedirektoratets anbefaling. Helsedirektoratet skriver i sine anbefalinger i dag at de støtter FHIs faglige vurdering, og at de er enige i at det er for tidlig å lempe på de nasjonale skjenkebestemmelsene.

Tomatsuppe til 50 øre

Marius Heitmann er eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i Hammerfest i Troms og Finnmark. Siden slutten av januar har han solgt tomatsuppe til 50 øre til sine gjester for også å kunne servere dem alkohol.

- Vi har hatt kjøkken hele veien, men det blir så meningsløst å tvinge en gjest til å betale for mat, når de bare vil ha seg noe å drikke, sier Heitmann til Børsen i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer