Streiken:

Ut mot øl- og brus-fokuset

- Det finnes viktigere ting i verden.

BRUSHAMSTRING: Kjøpmann i Rema 1000 på Ensjø fyller på med Pepsi Max. Rundt 25.000 medlemmer i LO og YS over hele landet er tatt ut i streik etter at det ble brudd i mellomoppgjøret mellom LO og NHO. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
BRUSHAMSTRING: Kjøpmann i Rema 1000 på Ensjø fyller på med Pepsi Max. Rundt 25.000 medlemmer i LO og YS over hele landet er tatt ut i streik etter at det ble brudd i mellomoppgjøret mellom LO og NHO. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LO vedgår at streiken i stor grad rammer «nytelsesprodukter» som øl, chips, sjokolade og brus. Men mener likevel det blir feil å fokusere for mye på det.

- Det blir litt tabloid når man bare snakker om at nå kommer folk til å gå tomme for Pepsi. Det finnes viktigere ting i verden, sier leder Anne Berit Aker Hansen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) til NTB.

Hennes LO-forbund har så langt kun tatt ut medlemmer i streik som jobber på bryggerier, på snacksfabrikker og i vinbransjen. Derfor forstår hun at mediene skriver om dette.

- Men jeg tenker at de samtidig kunne ha skrevet mer om hvorfor vi har valgt å gå til streik. Og hva som har vært konsekvensene for de ansatte i matindustrien de siste årene: nemlig redusert kjøpekraft, økende priser og renter. Det er grunnen til at vi ikke ble enige i meklingen og gikk til streik, sier Aker Hansen.

Nye produkter i andreuttaket

- Har dere spesifikt gått inn for å ramme akkurat brus, snacks og øl-leveransene i denne streiken?

- I det første uttaket har vi tatt ut de bransjene som vi mener har minst negativ effekt for tredjepart. Derfor er det stort sett «nytelsesbransjene», hvis jeg kan bruke det uttrykket. Det er jo arbeidsgiver vi vil ramme, sier Aker Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer