Ut mot Oslo-restaurant: - Alvorlig

Ansatte på restauranten Olivia i Oslo har streiket i over sju uker. Nå krever byrådsleder Raymond Johansen svar fra ledelsen. - Uttaler seg på sviktende og feil grunnlag, svarer Olivia-sjef Fredrik Remmen.

STØTTER STREIKEN: Raymond Johansen mener Olivia-ledelsen må snu, og tilby de ansatte tariffavtale gjennom Fellesforbundet. Torsdag møtte han de streikende utenfor restauranten i Hegdehaugsveien i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STØTTER STREIKEN: Raymond Johansen mener Olivia-ledelsen må snu, og tilby de ansatte tariffavtale gjennom Fellesforbundet. Torsdag møtte han de streikende utenfor restauranten i Hegdehaugsveien i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I sju uker har de streikende Olivia-ansatte nå stått utenfor restauranten de vanligvis jobber på, iført gule vester.

Torsdag ettermiddag var den siste av flere markeringer Fellesforbundet har arrangert for å vise støtte til de streikende.

I bitende kulde snakket både byrådsleder Raymond Johansen (Ap), og stortingspolitikerne Kari Elisabeth Kaski (SV) og Mimir Kristjanson (Rødt) til de oppmøtte om viktigheten av å ha en tariffavtale.

- Måten bedriften har møtt de ansatte på er skremmende, sier Kristjanson til Børsen.

- En tariffavtale er en grunnleggende del av norsk arbeidsliv. Det er helt utrolig at en kjede som Olivia motsetter seg det, sier Kaski til Børsen.

- Dette er alvorlig, sier Raymond Johansen til Børsen.

- Skalte og valte

Byrådslederen utdyper:

- Det å ha et organisert og forutsigbart arbeidsliv er noe jeg brenner for.

Han mener Olivia-streiken viser et økende problem. Fordi restauranten i Hegdehaugsveien altså ikke gir de ansatte en tariffavtale inngått med Fellesforbundet, men en egen husavtale.

- Dessverre ser vi en økende tendens til at mange arbeidsgivere ikke ønsker at folk er organisert, fordi de er redde for styrken i et organisert arbeidsliv. Det er lettere å skalte og valte med vanlige arbeidsfolk når de ikke har det, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer