Andrey Yakunin:

Ut mot Putin-kobling: - Urimelig

Russisk-britiske Andrey Yakunin mener det eneste han har gjort galt er å bli født i Russland. Nå risikerer han å bli dømt til fengsel i Norge.

TILTALT: Påtalemyndigheten ber om 120 dagers fengsel for den dronetiltalte Andrey Yakunin. Yakunin nekter straffskyld og mener det eneste han har gjort galt er å bli født i Russland. Foto: Andrey Yakunin / Elden Advokatfirma
TILTALT: Påtalemyndigheten ber om 120 dagers fengsel for den dronetiltalte Andrey Yakunin. Yakunin nekter straffskyld og mener det eneste han har gjort galt er å bli født i Russland. Foto: Andrey Yakunin / Elden Advokatfirma Vis mer
Publisert

TROMSØ (Børsen): - Jeg er definitivt ingen spion. Påtalemyndigheten har også bekreftet at min sak ikke har noe å gjøre med spionasje. De har bekreftet at jeg ikke er en kriminell. Det eneste jeg har gjort galt er å bli født i Russland.

Det sier dronetiltalte Andrey Yakunin til Børsen etter det han omtaler som «tre intense dager» i Nord-Troms og Senja tingrett. Han ville ikke stille til intervju mens hovedforhandlingen pågikk i Tromsø denne uka, og svarer gjennom sin pressetalsperson, Anna.

På spørsmål om hvordan han har fått tida til å gå siden han ble varetektsfengslet 17. oktober, sier Yakunin:

- Selv om litt digital «detox» har hatt sine fordeler til å begynne med, savner jeg viktige familie- og forretningsmøter, samt forpliktelser.

Ber om 120 dagers fengsel

Påtalemyndigheten ba torsdag om 120 dagers fengsel for Yakunin. Det er rett og slett fordi han som russer har flydd drone i Norge – noe statsadvokaten mener ble forbudt etter krigen i Ukraina.

Han er ikke anklaget for å drive med etterretning. Påtalemyndigheten legger til grunn at han var her som turist og ikke hadde onde hensikter. Likevel bør han dømmes, mener de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer