Dagligvarebransjen:

Ut mot regjeringsforslag:
- Gjør maten dyrere

Flere mener regjeringens tiltak for dagligvarebransjen vil gjøre vondt verre.

VIL HA ØKT REGULERING: Jan Christian Vestre (Ap) la tirsdag fram flere tiltak for dagligvaremarkedet. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL HA ØKT REGULERING: Jan Christian Vestre (Ap) la tirsdag fram flere tiltak for dagligvaremarkedet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) la tirsdag fram flere tiltak for å sikre bedre maktbalanse i dagligvaremarkedet.

Blant forslagene er å styrke Konkurransetilsynet, gjennomføre en utredning av kjedenes egne merkevarer, å forby negative servitutter (som handler om utleie av butikklokaler), og å forby usaklig prisdiskriminering.

Stein Rømmerud, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen, sier til Børsen at de støtter de fleste hovedtrekkene i Vestres plan for dagligvarebransjen.

Men det de ikke støtter, er å forby usaklig prisdiskriminering.

Det vil si at en leverandør selger sine varer til ulike priser til de forskjellige kjedene, uten at det skyldes faktiske kostnadsforskjeller i produksjon, distribusjon eller motytelser.

- Bekymret

- Vi er bekymret for tiltak som fører til økte matvarepriser. Derfor mener vi det ikke bør innføres en forskrift som regulerer innkjøpsbetingelsene, sier han til Børsen.

Han understreker at Norgesgruppen vil bruke tid på å se på detaljene i planen.

- Dersom regjeringen er bekymret for prisveksten, så er det klart uheldig å innføre en forskrift som gjør maten enda dyrere, sier Rømmerud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer