SAS-innleid flyselskap:

Ut mot SAS-partner: Forlot flyet

For å ta unna trafikktoppen i sommer, har SAS hyret inn det omstridte flyselskapet Smart Lynx. Nå forteller en svensk journalist at hun forlot flyet før avgang: - Vi ville ikke fly med den dritten.

MISFORNØYD: Flere slakter det SAS-innleide flyselskapet Smart Lynx, og enkelte nekter til og med å reise med dem. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
MISFORNØYD: Flere slakter det SAS-innleide flyselskapet Smart Lynx, og enkelte nekter til og med å reise med dem. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Maskinfeil, strøm som slås av og på, innstilte avganger og ansatte som ikke kan engelsk.

Dette er noen av klagene som har kommet mot det SAS-innleide selskapet Smart Lynx, skriver svenske Aftonbladet.

For å unngå en gjentakelse av forrige sommers flykaos, har SAS leid inn åtte fly fra det latviske flyselskapet.

Flyene skal hovedsakelig operere ruter mellom Sverige og utenlandske feriedestinasjoner, men vil også fly enkelte ruter mellom Sverige og Norge.

Gikk av flyet

Den svenske frilansjournalisten Lotta Reberg, som blant annet jobber for Aftonbladet, var så misfornøyd at hun valgte å gå av før flyet lettet, når hun skulle hjem fra ferie i Alicante.

- Det kjentes så usikkert. De ansatte sprang inn og ut av flyet. Når vi spurte hva som foregikk, kunne de knapt engelsk og tok oss ikke på alvor. Så kom det fram at det var noe feil med datamaskinen, så de skrudde av strømmen og skulle starte hele flyet på nytt, fordi datamaskinen ikke fungerte. Til slutt sa vi: «Nei, vi går av». Vi ville ikke fly med den dritten, sier Reberg til Aftonbladet.

- Alt føltes forhastet og veldig uprofesjonelt. Vi kjente ikke igjen SAS lenger. Har det blitt et drittselskap? spør Reberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.