Ut mot SAS: - Unødvendig konflikt

Etter godt over 30 timers sammenhengende forhandlinger, gikk partene i SAS-streiken hver til sitt søndag kveld. Norsk pilottopp mener den langdryge konflikten er unødvendig.

SKUFFET: Leder i Norske SAS-flygeres forening, Roger Klokset, er preget av SAS-streiken og de harde forhandlingene. Video: Ivan Larsson. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi synes det er helt horribelt trist, og det har vi synes hele tida. Vi synes det er en unødvendig konflikt, og det kunne vært løst uten konflikt. Vi opplever at SAS dro oss inn i konflikt og at de har holdt oss lenge i konflikt.

Denne kraftsalven serverte en trøtt Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres Forening, da han på vei ut fra søndagens meklingsmøte ble spurt hva han tenkte om de mange reisende som har brukt mange tusen kroner på en reise de kanskje ikke kan få gjennomført.

- Ikke forsvarlig

For på tross av at partene i SAS-konflikten satt i over 30 sammenhengende timer lørdag og søndag, har de fremdeles ikke kommet fram til noen løsning.

- Det var ikke forsvarlig å forsette, var dommen fra Klokset, som med det ikke nødvendigvis siktet til framdriften i forhandlingene, men på partenes søvnmangel.

Dermed er det ingen ende på streiken ennå, selv om SAS gjerne skulle ha fortsatt noen timer til, ifølge SAS' forhandlingsleder Marianne Hærnes.

- Det har vært en mekling som har vært pågående i nesten 35 timer. Det har vært enormt lite søvn, og det er tøft. Derfor synes jeg det er lurt at man går hjem og sover, selv om SAS hadde ønsket at vi fortsetter, sier Hærnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.