Ut mot skiturister: - Ikke greit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen syns ikke det er greit at unge dansker har dratt til Alpene på skiferie.

SINT: Statsminister Mette Frederiksen reagerer på at danske unge har dratt til Østerrike. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB
SINT: Statsminister Mette Frederiksen reagerer på at danske unge har dratt til Østerrike. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hundrevis av danske, svenske og britiske ungdommer lurer seg forbi det østerrikske innreiseforbudet for å stå på ski og feste i Alpene. Det skriver avisa Tiroler Tageszeitung.

De registerer seg som arbeidssøkende for å slippe inn i landet, skriver avisa.

Det er det flere som reagerer på.

- Er det greit?

- Er det unge som har dratt på skiferie i Østerrike? Tilsynelatende. Er det greit? Nei, skriver danmaks statsminister Mette Frederiksen på Facebook.

Frederiksen er likevel tydelig på at flesteparten av danske ungdommer gjør en kjempeinnsats.

- De aller, aller fleste passer sine egne saker, gjør sitt beste, henger i og reiser verken til Østerrike eller Dubai. La oss huske det, vi har en meget ansvarlig generasjon av barn og unge, skriver hun.

Kaller inn politiet

Også ordføreren i skikommunen St. Anton har fått nok. Nå har hankalt inn politiet.

- Det sirkulerer tydeligvis tips på internett om hvordan man kan omgå forbudene og komme seg til St. Anton uhindret, sier ordfører Helmut Mall til avisa.

Han sier at ungdommene fester til tross for at utesteder og restauranter er stengt, ved at de kjøper bokser med øl på butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer