Ut mot snusprisene: - Provoserende

Bård Hoksrud (Frp) ønsker en slutt på at nordmenn drar til Sverige for å kjøpe tobakksvarer.

ØNSKER ENDRING: Bård Hoksrud under en pressekonferanse om revidert budsjett. Foto: Ørn Borgen / NTB
ØNSKER ENDRING: Bård Hoksrud under en pressekonferanse om revidert budsjett. Foto: Ørn Borgen / NTB Vis mer
Publisert

- Frp ønsker å redusere tobakks- og snusavgiftene. Det er et stort grensehandelproblem på denne typen produkter. Jeg kan ikke skjønne hvorfor ingen andre partier ser dette, sier Bård Hoksrud til Børsen.

Stortingsrepresentanten er nestleder i helsekomiteen og forteller at han ønsker å senke prisene på all tobakk generelt, men at det fremste ønsket er at det blir billigere med tobakksvarene som er mindre skadelige.

- Hovedmålet er å jobbe aktivt for å få folk til å ikke begynne med tobakksprodukter, men tobakken blir ikke mindre skadelig om den kjøpes i Sverige.

- Provoserende

Hoksrud mener at det er mange som ønsker fulle avgifter på e-sigaretter uten tobakk, men at det bør være en forskjell på slike produkter, i forhold til tobakksprodukter.

- Det er ganske provoserende å se hvordan helsemyndighetene jobber sakte på dette området. På andre områder er de flinke til å implementere direktiver, men i tobakksdirektivet går det trått, sier han til Børsen.

- Det er smartere å lage en politikk som gjør at befolkningen kan få i seg produkter som er mindre skadelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer