Ut mot snusprisene: - Provoserende

Bård Hoksrud (Frp) ønsker en slutt på at nordmenn drar til Sverige for å kjøpe tobakksvarer.

ØNSKER ENDRING: Bård Hoksrud under en pressekonferanse om revidert budsjett. Foto: Ørn Borgen / NTB
ØNSKER ENDRING: Bård Hoksrud under en pressekonferanse om revidert budsjett. Foto: Ørn Borgen / NTB Vis mer
Publisert

- Frp ønsker å redusere tobakks- og snusavgiftene. Det er et stort grensehandelproblem på denne typen produkter. Jeg kan ikke skjønne hvorfor ingen andre partier ser dette, sier Bård Hoksrud til Børsen.

Stortingsrepresentanten er nestleder i helsekomiteen og forteller at han ønsker å senke prisene på all tobakk generelt, men at det fremste ønsket er at det blir billigere med tobakksvarene som er mindre skadelige.

- Hovedmålet er å jobbe aktivt for å få folk til å ikke begynne med tobakksprodukter, men tobakken blir ikke mindre skadelig om den kjøpes i Sverige.

- Provoserende

Hoksrud mener at det er mange som ønsker fulle avgifter på e-sigaretter uten tobakk, men at det bør være en forskjell på slike produkter, i forhold til tobakksprodukter.

- Det er ganske provoserende å se hvordan helsemyndighetene jobber sakte på dette området. På andre områder er de flinke til å implementere direktiver, men i tobakksdirektivet går det trått, sier han til Børsen.

- Det er smartere å lage en politikk som gjør at befolkningen kan få i seg produkter som er mindre skadelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.