Strømkrisa:

Utbyttestrid: - Veldig usunt

NHO-leder Ole Erik Almlid er sikker på at det blir enighet om en strømpakke til næringslivet, men synes ikke at alle bedrifter skal reddes for enhver pris.

IKKE HELT ENIGE: NHO-leder Ole Erik Almlid er helt sikker på at partene kommer til en enighet, men han er ikke enig med LO-leder Peggy Hessen Følsvik i at bedrifter som mottar strømstøtte ilegges utbyttenekt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
IKKE HELT ENIGE: NHO-leder Ole Erik Almlid er helt sikker på at partene kommer til en enighet, men han er ikke enig med LO-leder Peggy Hessen Følsvik i at bedrifter som mottar strømstøtte ilegges utbyttenekt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Strømmøtene kom tett mandag morgen, og utpå formiddagen møtte LO og NHO aktuelle statsråder og statsminister Jonas Gahr Støre.

Hovedagendaen for møtet var en potensiell strømstøtte til næringslivet.

Flere bedrifter i Sør-Norge opplever nemlig at de skyhøye strømprisene fører til kraftig kostnadsøkning, noe som etter hvert slår ut på bunnlinja.

Regjeringen har vært tydelige på at en strømstøtte til næringslivet skal komme, men når ordningen kommer og hvordan den til slutt blir utformet, er så langt uvisst.

- Akutt situasjon

Etter møtet rådet en gemyttlig stemning, og partene ga uttrykk for at de har tro på at man skal komme fram til en ordning alle kan leve med.

- Vi har en situasjon nå som er ganske akutt, som er veldig ekstraordinær og langt utenfor det noen har planlagt for. Det finnes nok ikke en analyse i forvaltningen heller som tilsa at prisene kunne bli så høye, sier NHO-leder Ole Erik Almlid, og fortsetter:

- Den ekstraordinære situasjonen skal hjelpe bedrifter gjennom denne krisa for å unngå å få redusert aktivitet og økt arbeidsledighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.