Utelivet advarer: - Mange vil bli skuffet

Regjeringen varsler plan for strømstøttetiltak til næringslivet. Utelivsgründer holder ikke pusten.

NY KRISE: Utelivsbransjen frykter nye runder med stenging og permitteringer. Håpet er at regjeringen kommer på banen med en strømstøtteordning som virkelig treffer. Foto: Vidar Ruud / NTB
NY KRISE: Utelivsbransjen frykter nye runder med stenging og permitteringer. Håpet er at regjeringen kommer på banen med en strømstøtteordning som virkelig treffer. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg begrensede forventninger. Jeg utelukker ikke at det kommer en låneordning framfor en støtteordning. Da kan jeg love at det er mange i bransjen som vil bli skuffet, sier Noho-sjef Karl-Henning Svendsen til Børsen.

De siste månedene har himmelen over det norske næringslivet vært pepret av nødbluss. Et stort antall bedrifter har ropt varsko om dramatiske konsekvenser for virksomheten, dersom regjeringen ikke kommer på banen med en treffsikker strømstøtteordning.

Fredag klokka 10.00 skal regjeringen presentere sin plan for strømstøttetiltak til næringslivet. Svendsen - som eier en rekke utesteder og restauranter i Oslo - holder ikke pusten.

- Jeg opplever at det har vært en litt tafatt prosess. Vi har hatt en firedobling i strømutgifter de siste månedene, og dette spiser kraftig av bunnlinjen.

- Risikerer å slite

- Blir du skuffet dersom regjeringen presenterer en låneordning framfor ren støtte?

- Da er det mange som vil slite, tror jeg. Bransjen har fortsatt mange utestående regninger på skatter og avgifter fra pandemien. Å legge enda mer lån på toppen av coronalånene, er verken ønskelig eller bærekraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.