Corona

Utelivet fortviler: Varsler massepermitteringer

Toppsjefen for et av landets største utelivskonsern frykter å måtte permittere flere hundre ansatte, som følge av regjeringens nye coronatiltak.

NYE RUNDER: Kø ute og god stemning inne på Kulturhuset i Oslo sentrum da utelivet åpnet etter coronabegrensningene. Nå styrer de og resten av bransjen mot nye runder med kutt og permitteringer. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE RUNDER: Kø ute og god stemning inne på Kulturhuset i Oslo sentrum da utelivet åpnet etter coronabegrensningene. Nå styrer de og resten av bransjen mot nye runder med kutt og permitteringer. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er tøft. Akkurat nå er det tungt, sukker daglig leder i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen.

Jubelen over gjenåpningen av samfunnet i sommer har stilnet for Oslos utelivsaktører. De første reaksjonene på regjeringens pressekonferanse torsdag ettermiddag er preget av dyp fortvilelse.

- Dette betyr en halvering av omsetningen vår. Vi risikerer å måtte permittere et par hundre ansatte, fastslår Svendsen overfor Børsen.

Han er involvert i en rekke utesteder i Oslo, deriblant Prindsen hage, Colonel Mustard og Kulturhuset.

Utelivstoppen varsler samtidig at de vil bli nødt til å stenge utesteder som følge av de nye restriksjonene.

- Denne helgen må vi bare holde åpent, men det er helt klart steder vi må stenge ned for i år, sier han.

Avbestillinger: 1 million

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i hovedorganisasjonen Virke bekrefter at innstrammingene får brutale konsekvenser.

- Disse tiltakene forsterker et allerede dramatisk fall i bransjer som lever av å betjene gjester, innen servering, reiseliv og kultur. Jeg snakket nettopp med en aktør i serveringsbransjen som i dag alene har fått avbestillinger på 1 million kroner, sier Virke-toppen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer