Corona

Utelivet fortviler: Varsler massepermitteringer

Toppsjefen for et av landets største utelivskonsern frykter å måtte permittere flere hundre ansatte, som følge av regjeringens nye coronatiltak.

NYE RUNDER: Kø ute og god stemning inne på Kulturhuset i Oslo sentrum da utelivet åpnet etter coronabegrensningene. Nå styrer de og resten av bransjen mot nye runder med kutt og permitteringer. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE RUNDER: Kø ute og god stemning inne på Kulturhuset i Oslo sentrum da utelivet åpnet etter coronabegrensningene. Nå styrer de og resten av bransjen mot nye runder med kutt og permitteringer. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er tøft. Akkurat nå er det tungt, sukker daglig leder i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen.

Jubelen over gjenåpningen av samfunnet i sommer har stilnet for Oslos utelivsaktører. De første reaksjonene på regjeringens pressekonferanse torsdag ettermiddag er preget av dyp fortvilelse.

- Dette betyr en halvering av omsetningen vår. Vi risikerer å måtte permittere et par hundre ansatte, fastslår Svendsen overfor Børsen.

Han er involvert i en rekke utesteder i Oslo, deriblant Prindsen hage, Colonel Mustard og Kulturhuset.

Utelivstoppen varsler samtidig at de vil bli nødt til å stenge utesteder som følge av de nye restriksjonene.

- Denne helgen må vi bare holde åpent, men det er helt klart steder vi må stenge ned for i år, sier han.

Avbestillinger: 1 million

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i hovedorganisasjonen Virke bekrefter at innstrammingene får brutale konsekvenser.

- Disse tiltakene forsterker et allerede dramatisk fall i bransjer som lever av å betjene gjester, innen servering, reiseliv og kultur. Jeg snakket nettopp med en aktør i serveringsbransjen som i dag alene har fått avbestillinger på 1 million kroner, sier Virke-toppen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.