Utelivet varsler dårlig nytt

Flere aktører i Oslos uteliv kommer med oppsiktsvekkende bønn. Nå satser utelivsgigant på skikkelig åpning først til sommeren.

DEN GANG DA: Utelivstopp i Oslo mener det ikke er usannsynlig at en full gjenåpning av deres utesteder først skjer i sommer. Avbildet er et yrende folkeliv i Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DEN GANG DA: Utelivstopp i Oslo mener det ikke er usannsynlig at en full gjenåpning av deres utesteder først skjer i sommer. Avbildet er et yrende folkeliv i Torggata i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det går ikke å holde denne føre var-strategien i ukevis hvis vi ikke ser en økning i smitte. Det er umulig å forsvare og å kommunisere, uttalte byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), ved utgangen av januar.

Hovedstaden hatt et kraftig fall i smittetallene etter at Johansens ord falt fra talerstolen. Likevel er det få tiltakslettelser å spore fra kommunen.

I Oslo er det i noen tilfeller strengere regler enn de som gjelder nasjonalt. Fortsatt skal treningssentre holdes stengt. Arrangementer er forbudt, både inne og ute, samt at det er full skjenkestopp.

- Bedre å være stengt

I snart ett år har særlig utelivsaktørene fått erfare de dramatiske konsekvensene av virusets uforutsigbarhet. Mange har vekslet mellom gjentatte beslutninger om rask nedstenging og åpning, samt forhold rundt skjenking og skjenkeforbud.

Det har kostet.

- Nå har vi gjort regnestykkene. Det lønnet seg ikke for oss å ha åpent, oppsummerer Paal Mangerud, som er medeier i en rekke Oslo-utesteder, deriblant Blå.

Han utdyper:

- I stedet for å åpne etter første nedstenging da coronaen kom, hadde det vært bedre å være stengt. Vi hadde ekstra tiltak rundt smittevern, bordservering og ekstra folk på jobb, og det gikk dessverre ikke rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer